Община Стара загора с поредно признание за бизнеса в региона

STZAGORA.NET
*
IMG_2857Една от водещите общини на Балканите – Стара Загора, получи поредното признание по време на годишните награди Balkan Business Awards 2018. Призовото място е в категорията на „Голяма община с принос към развитието на бизнеса в региона”.

Международно жури от експерти и ресорни журналисти даде своите оценки за значимите бизнес постижения на Балканите, съобщиха организаторите. Церемонията по връчване на отличията бе снощи, а призът прие зам.-кметът Красимира Чахова.

Стара Загора е сред желаните инвестиционни дестинации в Европа и една от водещите общини на Балканите. Още в началото на 2018-та Международната рейтингова агенция Standart & Poor’s повиши дългосрочния кредитен рейтинг на Общината на „ВВВ-“, със стабилна перспектива. Потенциалът на областния град бе оценен и от fDi Magazine – издание на Файненшъл Таймс.

В началото на годината Стара Загора заe първо място и в престижна класация за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа, в категорията „Малки региони на бъдещето – ефективност на разходите“. Градът е с едни от най-ниските такси за битови отпадъци и данък сгради не само в страната, но и в Централна и Източна Европа. Коефициентът на безработица през 2016 г. достига 6%, което е под средното за страната. Производителността на труда в Стара Загора е с 23% по-висока от средната производителност за страната.

Регионът на Стара Загора е с най-висок БВП на глава от населението, единствено след столицата София.

С помощта на държавата Общината започна изграждането на индустриална зона „Загоре“, а това дава нов тласък за развитието на региона и утвърждаването му като един от водещите в икономиката на страната.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн