Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 2-5 март 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 2 до 5 март са отчетени близо 130 сигнала. Част от тях са свързани с препълнени контейнери за смет в града. Съобщено е за над 50 неправилно паркирани автомобили.

Значителен брой са и сигналите от граждани за ледени висулки, падаща снежна маса, както и парчета бетон и мазилка от фасади на жилищни сгради. Служители на звено „Контрол и обществен ред“ и различните Административни бюра са съдействали на граждани за обезопасяване на част от сградите.

Подадена е информация за агресивни кучета в района на площад „Берое“, по ул. „Хаджи Димитър Асенов“, както и куче, порода Питбул, с нашийник и без стопанин, около блок №59 на „Цар Симеон Велики“. Сигналите са предадени към Общинския приют за безстопанствени животни.

В района на блок №79 в кв. „Три чучура-север“ е сигнализирано за сеч на бор. Направена е проверка от екипи на „Контрол, екология и чистота“ и ОД на МВР. Установено е, че дървото е отсечено, но извършител не е открит. Районът е обиколен и от екип на частната охранителна фирма. Направена е докладна записка и снимков материал.

Проверка е извършена и по направен сигнал за задушлив дим от помещение в кв. „Три чучура-юг“. Екип на „Контрол, екология и чистота“ е установил, че става въпрос за гараж, който се намира в сградата на бившия супермаркет “Диана” в квартала. Същият е отдаден под наем. Към момента на подаване на сигнала е имало запалена печка в помещението. Не е констатиран гъст дим или задушлива миризма. Съставен е констативен протокол с предписание.

На Горещия телефон е сигнализирано още и за изкривени капаци на шахти, наводнено помещение, за силна музика от заведение и шум от строеж.

В понеделник е постъпила информация за пастир на стадо в село Пъстрово, който е в неизвестност от 2 март. По случая работят служители на Второ РПУ.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн