БСП – Стара Загора, БАС, жените, младежите и ветераните в БСП представят на 7 март книга на Мерсия Макдермот за Димитър Благоев

STZAGORA.NET
*
MMБиографията на Димитър Благоев “Ален мак самотен” на академик Мерсия Макдермот е четвъртата от поредицата й за няколко от най-забележителните българи – Васил Левски, Гоце Делчев и Яне Сандански, които предизвикаха огромен интерес сред българските читатели.

През 2014 г. тя публикува в Англия настоящата книга за Димитър Благоев, която в края на 2017 г. бе предложена за първи път на българската общественост. С характерната й детайлност, задълбоченост и темпераментност Мерсия Макдермот е създала забележително произведение, разкриващо бурния живот и делото на Дядо Благоев в ония тежки времена преди един век. В него съвременният българин може да намери отправни точки и към отговорите на някои парещи въпроси на нашето съвремие. (bgbook.bg)

Представянето на книгата в Стара Загора е насрочено за 7 март, сряда, от 18.00 ч. в зала 2 на комплекс “Верея”, със слово на Христо Георгиев.

RGДен преди това, на 6 март, вторник, от 18.00 ч. в залата на третия етаж на Народно читалише “Св. Климент Охридски” Фондация “Пламък” ще представи стихосбирката “Огън и лед” на Румяна Григорова, със слово на Трифон Митев.

#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн