Мините в “Марица-изток” подават въглища въпреки рекордно ниските температури

STZAGORA.NET
*
press_zima“Мини Марица-изток” ЕАД успешно преодолява поредното предизвикателство на природата с рекордно ниски температури в края на февруари и началото на март. Дружеството изпълнява заявките на консуматорите и гарантира сигурността на енергийната система на страната с ритмичното подаване на въглища. Само за периода от 21 до 28 февруари въпреки изключително ниските температури, достигащи до минус 19 градуса, са произведени и доставени към централите 550 000 тона въглища.

От началото на годината до края на февруари са добити над 4 722 000 тона въглища. В рамките на двата месеца складовите наличности на топлоцентралите се поддържат в необходимия размер. Изкопани, транспортирани и насипани са 2 800 000 кубически метра земна маса в повече, в сравнение със същия период на миналата година. Ключова задача за дружеството е ликвидирането на последствията от изоставането в откривката през последните години.

Ниските температурите създават затруднения в производствения процес, но работещите в трите рудника и управлението на въгледобивното дружество са подготвени да реагират незабавно на тежките условия за работа. С цел защита на живота и здравето на работещите, както и за опазването на околната среда и имуществото на дружеството, всички действия са съобразени с утвърдения авариен план за работа при температури под минус 12 градуса по Целзий.
#

viknoeбутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн