Стотици ученици се включват в инициативата „Да събудим българското“ в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Плакат - Да събудим българскотоПризив за отбелязване на Националния празник Трети март с инициативата „Да събудим българското!“ отправят младежите от Младежки общински съвет и ученическите съвети в Стара Загора. Идеята е подкрепена от Община Стара Загора.

Поканени са всички училища да се включат. Идеята е в навечерието на празника, на 2-ри март, ученици и учители да бъдат облечени с традиционни български носии или елементи от тях и заедно да се хванат на хоро в двора на училището. Проявите ще са в 10.30,12.30 и 16.30 часа.

Участие са потвърдили 14 общински училища- СУ „Максим Горки“, НУ „Димитър Благоев“, НУ „Зора“, НУ „Кольо Ганчев“, ОУ „Кирил Христов“, ОУ „Стефан Караджа“, ОУ „Георги Райчев“, СУ „Васил Левски“, СУ „Иван Вазов“, ПГСАК „Лубор Байер“, ПГОХ “Райна Княгиня“ и училищата в селата Хрищени, Дълбоки и Преславен.

Инициативата е на Ученическия съвет при Средно училище „Максим Горки“. През миналата 2017 година тя бе осъществена в училището.

„Нека тази година заедно я превърнем в едно значимо и мащабно събитие, в традиция за нашия град“, призовават организаторите.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн