На Горещия телефон на Община Стара Загора постъпват сигнали, свързани предимно със зимната обстановка

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 на 27 февруари, вторник, са подадени над 100 сигнала, част от тях са за непочистени улици в града и в няколко от старозагорските села. Екипите на Общината и почистващата фирма продължават работа по отстраняване на снежната покривка от улиците и пред обществените сгради. Приоритетно и през днешния ден ще е почистването на уличната инфраструктура, по която се движи градският транспорт. Зелената зона остава безплатна за паркиране. Призовават се гражданите да почистят пред домовете и офисите си, както и да се съобразят със зимната обстановка.

Сигнализирано е за липса на електрозахранване в село Могила, а авария е причината за спиране на електричеството в част от старозагорския квартал „Индустриален“. Екип на електроразпределителното дружество е реагирал и на спиране на тока в сградата на охраната на мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“.

Екип на „Контрол и обществен ред“ е обезопасил шахта на кръстовището на ул. „Хаджи Димитър Асенов“, южно от бул. „Славянски“.

На Горещия телефон е подадена информация за бедстващ шофьор на ТИР, който не е успял да потегли в района 250-ия километър на АМ „Тракия“ поради обилното снегонавяване. Сигналът е предаден от тел. 112 към Областно пътно управление.

Гражданин е сигнализирал за изхвърляне на сняг върху пътното платно и тротоара в района на бул. „Цар Симеон Велики“, западно от автобусна спирка „Чая“, от продавачи на мартеници, които са разчиствали около търговската си площ. Екип на „Контрол, екология и чистота“ е направил предупреждение за спазване на Наредбата за обществения ред.

След сигнал са отводнени улични шахти по ул. “Воевода Стойно Черногорски”, както и обезопасени други в кв. „Казански“. Почистен са и фасади на сгради от ледени висулки, както и големи парчета снежна маса.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн