Експерти от Стара Загора участваха в международна среща за обмяна на опит за прилагане на иновативни производствени процеси в рамките на проект INNOGROW

STZAGORA.NET
*
76737868584456На 22.02.2018 (четвъртък) и 23.02.2018 (петък) в град Мантуа, Италия, се проведе международна среща за обмяна на опит за прилагане, насърчаване и внедряване на иновативни производствени процеси в малките и средни предприятия в селските (МСП) райони. Участваха експерти и местни заинтересовани страни от осем страни в Европа. Представители на Агенцията за регионално икономическо развитие (АРИР) в Стара Загора и производителите на малиновото вино „Трастена” се запознаха с иновативни производствени практики от МСП в Мантуа и неговите околности и почерпиха опит от спецификите на нормативната уредба на италианския регион Ломбардия, чиято цел е насърчаване на иновативните производствени процеси. Беше представена също възможността в платформата на портала INTERREG Europe да се представят добри практики за насърчаване на иновациите в МСП в селските райони в цяла Европа.

В хода на събитието бяха открити полезни практики не само от Мантуа, но и от другите шест страни в Европа, които са част от партньорския консорциум. Предстои те да бъдат проучени и обсъдени на среща с местни заинтересовани страни от България, която ще се проведе на 23 март в Стара Загора.

Агенцията за регионално икономическо развитие – Стара Загора е един от деветте партньори от осем европейски страни по проект INNOGROW, финансиран по програма INTERREG EUROPE.

Проектът INNOGROW (Регионални политики за иновации, задвижващи конкурентоспособността и растежа на малки и средни предприятия от селските райони) цели да осигури подкрепа на регионално ниво, за да се ангажират малките и средни предприятия от икономиката на селските райони във внедряването на иновации. Те често срещат големи трудности в това. Регионалните политики трябва да подкрепят разпространението на иновативни решения и иновативни бизнес модели, които биха довели до увеличение в продуктивността и биха осигурили достъп до нови пазари.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн