Разследват инцидент с жена, нахапана от собствените й кучета в с. Ръжена

STZAGORA.NET
*
Kuche zloВ хода на извършената проверка е установено, че на 26 февруари 2018 г. около 14.30 часа в с.Ръжена, община Казанлък, собственичката на две кучета, порода Каракачанска овчарка и Питбул – 49-годишната М.Х., излязла да ги нахрани. Животните били отглеждани свободно в двор на къща. Кучетата се сбили за храната и М.Х. решила да ги разтърве, но те се нахвърлили срещу нея и започнали да я хапят. Чувайки виковете на майка си, синът на пострадалата жена вързал кучетата и предвид нуждата от лекарска намеса я откарал във Филиала за Спешна медицинска помощ в Казанлък. От извършения преглед в здравното заведение било установено, че М.Х. е със скъсани сухожилия на лявата ръка, контузия на носа и множество други по-леки наранявания от ухапвания по цялото тяло. Пострадалата била оставена за лечение в хирургичното отделение на МБАЛ „Д-р Хр.Стамболски“. Местопроизшествието било посетено и запазено от полицейски служители.

Извършената проверка е установила, че двете кучета се отглеждат от М.Х., без да са взети необходимите мерки, за да не създават опасност за хора или за други животни.

Районна прокуратура – Казанлък ще извърши преценка дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление по чл.325в от Наказателния кодекс, а именно „неполагане на достатъчно грижи за гръбначно животно, което се намира под негов надзор, в резултат на което то причини средна, тежка телесна повреда или смърт на човек“.

С оглед установения начин на стопанисване на кучетата ще бъдат разгледани и извършените нарушения на Наредба № 7 „За реда и условията при отглеждане на животни на територията на Община Казанлък“, в която е регламентиран редът за установяване на нарушения и търсене на административно-наказателна отговорност. Ще бъде разгледано и приемането на животните в общински приют.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

nov

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн