Приетата Областна здравна карта запазва целостта и обемите на общинските болници

STZAGORA.NET
*
IMG_8091С 19 гласа „за „ и 1 „въздържал се“ Комисията за изработване на Областна здравна карта с председател областния управител Гергана Микова гласува днес на второто си заседание окончателния й вариант. На заседанието присъства и зам. областният управител Петя Чакърова.

Проектът за здравна карта беше подготвен съвместно от експерти на РЗИ-Стара Загора и РЗОК след сериозни анализи и статистика за ползваемостта на легловата база в болниците от Старозагорска област за последните години.

Областната комисия стои зад запазването на целостта и обемите на общинските болници в областта. Основен приоритет на Здравната карта е достъпност до специализирана помощ на всички жители, включително и в малките населени места.

Представителите на БЛС, БЗС и БАПЗГ също подкрепиха единодушно областната здравна карта. Бяха изслушани и внесените седем становища, коментиращи така изготвената ОЗК. Те ще бъдат приложени като доказателствен материал към Областната здравна карта, която ще бъде изпратена в Министерството на здравеопазването и ще стане част от Националната здравна карта.

„Благодаря на членовете на комисията за активното участие в обсъждането. Мисля, че направихме всичко възможно да защитим интересите на гражданите и да им осигурим бърз и качествен достъп до здравеопазване, защото това е смисълът на Здравната карта, която днес гласувахме“, каза в края на заседанието г-жа Микова.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн