Над 130 сигнала на Горещия телефон на Община Стара Загора – 20-22 февруари 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 от 20 до 22 февруари са подадени над 130 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са над 52.

За бездомни и агресивни кучета са постъпили 5 обаждания от граждани, на които са реагирали екипи на Общинския приют за безстопанствени животни. Подадена е информация и за нехуманно отношение към домашни любимци, но нарушения не са констатирани. Гражданин е подал оплакване, че на адрес ул. „Дванадесети пехотен полк“ №3 се отглежда куче без съгласието на Етажната собственост. На сигнала е реагирал служител на Отдел „Правно нормативно обслужване“. След проверка е уставено, че въпросното животно има всички необходими документи и разрешение от съседите не е необходимо.

На Горещия телефон е съобщено за системно хранене на улични котки около търговски обекти на ул. „Ив. Мирчев“ №6. Екип на „Контрол, екология и чистота“ са посетили адреса, но не са установили нарушители към момента.

След подадена информация за поставяне на знаци, забраняващи паркиране, е извършена проверка в района на пространство североизточно от езеро „Загорка“. На сигнализиралия гражданин е върната информация, че табелите се поставят законно след становище на Комисията по безопасност на движението. В близост до споменатото място предстои да се създаде градинка с тревни площи, а паркиране на автомобили може да се осъществява в пространство по пътя към село Люляк. Ресорният зам.-кмет на Стара Загора Йордан Николов и общински служители от „Озеленяване и комунални дейности“ и „Пътни знаци и сигнализация“ са установили замърсяване в района, за което е разпоредено почистване от пръст и битови отпадъци.

През седмицата е била счупена чешмичка и замърсен шадраван на бул. „Митрополит Методий Кусев“.

Екип на „Пожарна безопасност и защита на населението“, заедно със служители на „ВиК“ – Стара Загора, са отреагирали на подадена информация за наводнен подлез в кв. „Индустриален“, под бул. „Патриарх Евтимий“.

Към Дирекция „Социално подпомагане“ е насочен сигнал за бездомник, който обитава тавански помещения на адрес „Августра Траяна“ №14.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн