Утре подписват за изграждането на индустриална зона Загоре

STZAGORA.NET
*
e8429768d319a7270c083c68c0e918a3_LВ Стара Загора утре пристига министърът на икономиката Емил Караниколов във връзка със създаването на индустриална зона Загоре. В 13,30 ч. в общинската зала 2 кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще подпише Меморандум за сътрудничество с „Национална компания индустриални зони” ЕАД. С меморандума се цели да бъдат създадени условия за развитие на интензивна комуникация между страните, обмяна на опит и добри практики за изработване на общи позиции, постигане на координация и информационен обмен за бъдещи проекти и програми, както и за реализиране на съвместни действия в тази насока.

Това е първата стъпка към изграждането на Индустриална зона „Загоре“ като за целта ще бъде създадено смесено дружество между държавата и Община Стара Загора, които ще имат по 50% участие в нея. Държавата ще участва с пари за изграждането на инфраструктурата, а общината със земя – 110 декара на територията на бившето опитно поле в кв. „Зора“. Идеята за изграждане на индустриална зона беше подкрепена от всички политически партии в Общинския съвет.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн