Над 50 предложения гласуваха общинските съветници в Стара Загора за февруари

STZAGORA.NET
*
IMG_6130IMG_6133В дневния ред на редовното заседание на старозагорския общински съвет бяха включени над 50 предложения. Съветниците подкрепиха с пълно мнозинство на първо четене Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора. Промените включват нови критерии, които да ограничат опити за злоупотреби от еднолични търговци или еднолични търговски дружества, които желаят да ползват предплатен абонамент за служебни нужди в границите на „Зелена зона“ за МПС.

На заседанието си днес местният парламент разгледа и прие с 44 „за“ отчет за дейността си през периода от юли до декември 2017 г. Изпълнените решения за периода са 151, в процедура са 113 , а при 23 от решенията преписките са приключени, тъй като заявителите не са платили в нормативно определения срок или не са се явили кандидати при провеждането на някои търгове.

Съветниците подкрепиха с 47 гласа „за“ предложението, внесено от колегата им Николай Диков, за отпускане на еднократна финансова помощ на самотна майка. Тя е подала заявление за отпускане на наследствена пенсия на 4-годишната си дъщеря, като от установена проверка става ясно, че стажът от 4 години и 11 месеца на наследодателя не е достатъчен, тъй като не достигат 2 дни. Това е причината детето да не може да получи пенсия за починал родител към този момент. Със случая са запознати както местният, така и националният омбудсман, а също и кметът на Община Стара Загора. От мотивите на предложението става ясно, че предстоят законодателни промени при подобни ситуации семействата да бъдат подпомагани.

Общинският съвет удължи на 3 години срока на договорите за наем на наематели на търговски маси на Централен зеленчуков пазар.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн