Горещ телефон: Сигнали за мъж на жп линия, питбул на АМ “Тракия”, агресивни велосипедисти на Форума, бракониери над “Лозенец” и др.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37, от 12 до 15 февруари са подадени близо 130 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са над 40. За бездомни и агресивни кучета са постъпили 6 обаждания от граждани, на които са реагирали екипи на Общинския приют за безстопанствени животни. В приюта е прибрано куче, порода Питбул, заловено на 211-я километър на АМ „Тракия“.

През изминалите дни е сигнализирано и за компрометирана част от оградата на СУ „Иван Вазов“, информацията е подадена към Отдел „Образование“ на Община Стара Загора, както и към директора на гимназията. Районът е бил обезопасен и се очаква ремонтиране.

Служители на охранителна фирма са заловили 3 малолетни лица, извършители на сеч в общинска гора, по пътя за кв. „Дъбрава“. На майка им е съставен Акт за установяване на административно нарушение от екип на Звено „Контрол на обществения ред“. Екип на Звено „Озеленяване и комунални дейности“ е прибрал дървесината.

На празничния 14 февруари сигналите за силна музика от заведения са 5. Съставен е Акт за установяване на административно нарушение на техническия ръководител на строителен обект с адрес ул. „Генерал Столетов“ №36 за вдигане на шум.

На Горещия телефон е сигнализирано още и за мъж на видима възраст около 30 години, който е стоял седнал на ЖП релсите. Информацията е предадена към дежурен екип на ОД на МВР. След проверка не е намерено лицето.

Младежи с велосипеди са показали агресивно поведение на Античния форум „Августа Траяна“ на 15 февруари.

Граждани са информирали и за липса на улично осветление в няколко части на града, както и за замърсено междублоково пространство в района на ул. „Майор Кавалджиев“ №170.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн