Аржентинският посланик и министър Ангелкова сред първите гости на Старозагорския щанд на „Ваканция и Спа Експо“ 2018

STZAGORA.NET
*
IMG_1318Посланикът на Аржентина у нас Н.Пр. Алберто Труеба и министърът на туризма Николина Ангелкова бяха едни от първите посетители на изложбения щанд на Община Стара Загора, на най-голямото туристическо изложение в България „Ваканция и СПА Експо“, което се провеждаа в София от 14 до 16 февруари. В разположения в зала 3 на Интер Експо център щанд на Туристическия информационен център, разработен заедно с Държавната опера и Регионалния исторически музей те се срещнаха и разговаряха с ресорния зам.-кмет на Стара Загора Красимира Чахова, която ги запозна с годишния календар на събитията в града за 2018 година. Дипломатът е голям почитател на оперното изкуство и вече е посетил Града на липите заедно с дипломатическия корпус миналата година.

Най-атрактивно в обновената визия на старозагорския щанд са представени за посетителите римското мозаечно наследство на Августа Траяна, форумът на „Преблестящия град на траянците…“, който и днес е сцена на спектакли и концерти, както и красивите стенописи в единствения у нас Музей на религиите. Изложените реплики на експонати от фондовете на Регионалния исторически музей – Стара Загора разкриват богатата култура на обитателите на праисторическите селищни могили (VI-III хил.пр.Хр.) в района на града. Атрактивни фотоси представят уникалния за страната ни Археологически музей „Неолитни жилища“, в който са съхранени останките на едни от първите и най-добре запазени жилища в Европа от епохата на ранния неолит (VI хил.пр.Хр.).

Съдържанието се допълва от информационни материали за забележителности, културни маршрути, празници, фестивали и спортни събития; за балнео и СПА туризъм на Старозагорските минерални бани и активен отдих сред природата на Сърнена гора; за настанителна и конферентна база, места за хранене и развлечения.

Министър Ангелкова откри 35-то издание на най-мащабното туристическо изложение в България – Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“, която дава възможност за нови контакти, разширяване на мрежата от партньори и клиенти, бизнес срещи с професионалисти от цял свят във всички сектори на туристическия бранш. Всяка година форумът привлича над 350 компании и повече от 20 хил. специалисти и гости, а миналата година отчете 9% ръст на посетителите.

Борсата е част от събитията, които Министерството на туризма организира в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, и това несъмнено е високо признание за значението ѝ. Ден преди нея се проведе неформалната среща на министрите на туризма от ЕС „Туризъм и икономически растеж“, която беше първа по рода си. Дискусиите заявиха общото им желание заедно да подпомогнат развитието на туризма, който е важен двигател за устойчив икономически растеж в ЕС. На него се падат близо 10 на сто от брутния продукт на Съюза и 12% дял от европейските работни места. В България отрасълът формира около 13% от БВП на страната, подчерта министър Ангелкова при откриването на форума.
IMG_1329
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн