„Любовна лотария“ предлагат младежите в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
27785836_1977417872272787_1623782588_oМладежкият общински съвет в Стара Загора организира редица прояви свързани с Деня на любовта и виното – 14-ти февруари, и втория етап на националната антиспин кампания „Моето здраве е мое право!“ .

Акцентът на кампанията e поставен върху любовта, сексуалното и репродуктивно здраве, толерантността, виното, информираността, традициите и диалога между хората.

На 13.02. от 19.30 часа в залата на Младежки дом клубовете „Дебати“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие, ПГВМ „Ив. П. Павлов” и ПГАГС „Лубор Байер”, клуб „Млад журналист”, Младежки общински съвет и вокална студия „Траяна глас” канят на среща, озаглавена „Да попеем и поговорим за любов”.

На 14.02. от 12.00 до 13.30 ч. пред Универсален магазин, до култовото място за срещи – Часовника, младежите ще предложат послания за любовта и виното, блиц викторина и забавни игри с минувачите.

Информационната превантивна акция „Любовна лотария” включва разпространение на специално изработени лотарийни билети с печалби: презервативи, информационни материали, прегръдки, валентинки, сърчица, стихотворения за любовта, балони.

На този ден граждани могат да оставят своите послания на специално поставени табла за любовта и безопасно сексуално поведение; всички желаещи могат да си направят и „Снимка в сърцето“ в специално изработено сърце.

Под мотото „Остави своите стъпки на пътеката на любовта” те ще могат да нарисуват цветни тебеширени сърца, очертани по стъпките на различни двойки.

Младежите ще проведат и блиц – анкета за заблудите и митовете, свързани със ХИВ/СПИН.

Всеки желаещ може да изследва своя ХИВ статус по време на уличната кампания в мобилен кабинет на КАПКИС по време на проявата.

Кампанията ще завърши с Флашмоб зад Универсален магазин.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн