Старозагорската опера гостува в Одрин на 25 април по подписан вчера договор за културен обмен

STZAGORA.NET
*
Драганов, Реджеп ЗъпкънкуртДраганов,Реджеп Зъпкънкурт, Васил ВълчевПовече от една година продължиха обсъжданията за възможностите за културен обмен и сътрудничество между ръководството на Държавна опера – Стара Загора и турския град Одрин. В подкрепа на преговорите от изключително голямо значение е оказаното съдействие на генералния консул на Република България в Одрин г-н Васил Вълчев и неговия екип.

Заявеният интерес и желание и на двете страни бе финализиран в неделя, 11 февруари, в Старозагорската опера с подписването на договор за първото гостуване на оперния театър на 25 април с постановката на „Мадам Бътерфлай“ от Пучини на сцената на Тракийския университет в Одрин.

Договорът бе подписан от директора на Държавна опера – Стара Загора Огнян Драганов и председателя на Търговско-промишлената палата в Одрин (ОТПП) г-н Реджеп Зъпкънкурт в присъствието на г-н Васил Вълчев – генерален консул на Република България в Одрин, Р. Турция, г-жа Радослава Кафеджийска – консул в Генералното консулство на Р. България в Одрин, г-жа Елиф Гюлюзярдъмчъ – департамент Европейско сътрудничество на ОТПП, г-жа Елмаз Аслан – председател на дружеството на жените-предприемачи към ОТПП, г-н Красимир Червилов – заместник-директор на Държавна опера – Стара Загора и председателят на Търговско-промишлената палата – Стара Загора г-н Олег Стоилов.

Директорът Огнян Драганов посрещна на 10 февруари официалната делегация от южната ни съседка, която присъства и на спектакъла на операта „Кармен“ от Жорж Бизе. Впечатлени от грандиозното представление с участието на звездните солисти Саня Анастасия, Ивайло Михайлов, Русалина Мочукова, оркестъра, балета и хора на Държавна опера – Стара Загора, гостите изразиха своето възхищение и оцениха високо нивото и постиженията на оперния театър, избран категорично да гостува в Одрин. По време на двудневния престой бяха коментирани и следващите съвместни културни проекти, както и възможности за разширяване и развитие на бизнес отношенията с партньори от Стара Загора и региона.
След Кармен - със солистите
#
vikdec

viknoeбутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн