Горещ телефон: Зачестяват сигналите за кучета

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 5 до 8 февруари са отчетени над 100 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са близо 30.

През изминалата работна седмица сигналите за кучета, смущаващи гражданите, са близо 10. Подадена е информация за бездомни кучета в центъра, в района на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“, по ул. „8 артилерийски полк“ и местността Бойчо бунар. Уведомени са служителите на Общинския приют за безстопанствени животни. На Горещия телефон са постъпили оплаквания и от шум от домашни любимци, както и за разходка на едри породи кучета от деца в парк.

След подадена информация са ремонтирани улични неработещи лампи и са обезопасени няколко улични шахти. Сигнализирано е още и за нерегламентирано автомобилно състезание в района на парк „Зеления клин“, както и за силна музика от заведение на адрес ул. „Капитан Н. Андреев“ №4.

Информация е постъпила и за паднали парчета бетон от втори етаж на сграда върху козирката й, в близост до Районна прокуратура. Екип на общинския отдел „Контрол и обществен ред“ е констатирал нужда от намесата на лицензиран строител, който да почисти и обезопаси обекта. От Отдел „Строителство“ са съдействали и сигналът е приключен.

След обаждане на Горещия телефон от гражданин е демонтирано ограждение на тоалетни в парк „Артилерийски“, поставено нерегламентирано от строителна фирма.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн