І-ва награда донесе Вокална студия „Усмивки” при НЧ „Родина-1860” от националния конкурс “Път към славата”

STZAGORA.NET
*
Nagrada_2018USMIVKINagrada18_USMIVKIІ-ва награда в 4-та възрастова група донесоха Вокална студия „Усмивки” при Народно читалище „Родина-1860” от VІ-тия Националния конкурс „Път към славата”, 2 февруари 2018 г., провел се в София.

За отличното си представяне момичетата благодарят на своите вокални педагози Жанина Янкулова и Елена Маликатова. „Този конкурс се открои с отличното техническо обезпечаване и перфектната организация. Високото ниво на конкурса ни кара още повече да се радваме на тази награда” – споделят ръководителите.

Повече информация за това, кои са „Усмивки”-те:

ВОКАЛНА СТУДИЯ “УСМИВКИ”
при Народно читалище „Родина-1860”

Ръководители:
Жанина Янкулова – тел: 0884 537 120 и Елена Маликатова тел: 0887 236 786
Facebook: Усмивки Вокална студия
Е-mail: usmivki@abv.bg

Вокална студия ”Усмивки” при Народно читалище „Родина”, Стара Загора е създадена през 1995 г. През годините в студията са участвали стотици деца от всички училища и детски градини в града. Младите певци на възраст от 4 до 19 години са разпределени в 3 възрастови групи.

Целта на вокалните педагози Жанина Янкулова и Елена Маликатова е развитието на детските гласови възможности и музикален слух, художествена изработка на песните, работа с микрофон и формиране на правилен усет за стойностните песенни образци. За артистичното и атрактивно сценично представяне на песните с “Усмивки” работи хореографът Ромина Славова /от Държавна опера, Стара Загора/.

Репертоарът на „Усмивки” включва детски забавни песни, фолклорни обработки, българска и чужда поп, рок и джаз музика. Освен групово и солово децата се изявяват и в различни формации – дуети, триа, квартети…

Вокалната студия има издадени 3 самостоятелни албума с авторски песни по музика на Жанина Янкулова, текстове на Мая Дългъчева и аранжименти на Стоян Янкулов, Захари Рашев и Николай Цолов – “Топка калпазана”, “Празници с усмивки” и “Усмихнати ноти”. Много от песните на „Усмивки” са включени в учебниците по музика от 1-ви до 6-ти клас и в помагала за детските градини.

“Усмивки” участват активно в културния живот на града, както и в редица национални и международни конкурси и фестивали, където неизменно печелят призови награди. Много аплодисменти и висока оценка за представянето си младите певци получават и на своите концерти в Македония, Гърция и Франция.

Децата са участвали в редица радио и телевизионни предавания на радио Стара Загора, радио Пловдив, Българското национално радио, БНТ, ТВ Стара Загора, ТВ7, Евроком БГ, МSAT и др.

През годините от създаването си досега Вокална студия „Усмивки” е носител на редица награди от национални и международни конкурси и фестивали. Сред най-значимите групови награди са:

* Гран при от конкурса „С песен и обич творим добро”, гр.Пловдив-2007г.
* Гран при от конкурса „Сладкопойна чучулига”, гр.Бургас -2008г.
* Гран при от конкурса „С песен да възродим доброто”, гр.Казанлък-2012г.
* Гран при от конкурса „С песен и обич творим добро”, гр.Пловдив-2013г.

ВС „Усмивки” е колективен носител на престижната награда „Икар” на Община Стара Загора за 2007г. за ярки художествени постижения.

Като колектив Усмивки са носители на:
* 4 Гран При
* 25 първи награди
* 8 втори награди
* 1 трета награда
* редица награди на детското жури
* няколко награди за нова авторска песен и аранжимент
* повече от 85 индивидуални награди за солистите на „Усмивки”
* 4 награди за най-добър вокален педагог за ръководителите Жанина Янкулова и Елена Маликатова.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн