Министерството на отбраната е отпуснало 1,2 млн. лв. за процедури по освобождаване на казармен терен, свързан с обезщетяването на собственици от Бедечка

STZAGORA.NET
*
Със свои средства за разчистване на терена участва и Община Стара Загора
*

Снимка: https://www.google.bg/maps

Снимка: google.bg/maps

На последното заседание на Общинския съвет в Стара Загора бе прието едно предложение, останало до момента извън фокуса на общественото внимание, съобщи общинският съветник и регионален координатор на ВМРО Антон Андонов. Става дума за отпуснато съфинансиране от страна на Община Стара Загора на дейности по по-нататъшно придвижване на процедурата по освобождаване на част от терена на казармите в района на МОЛ “Галерия”, който ще бъде предоставен за обезщетяване на собственици на имоти в парк “Бедечка”.

Общинските съветници са одобрили отпускането на около 500 хил. лв. от бюджета на Община Стара Загора, за да се направи оградата и нов Контролно-пропускателен пункт (КПП) на поделението, да се преместят съществуващите комуникации и теренът да се изчисти. На свой ред Министерството на отбраната, в лицето на министър Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, е отпуснало за същата цел 1,2 милиона лева. По този начин средствата се поделят в съотношение приблизително 1:2 между Общината и МО.

“Ние продължаваме да бъдем последователни по отношение на казуса “Бедечка” и благодарение на последното бързо развитие на нещата се надяваме, че процесът по обезвъзмездяването, който достатъчно дълго време вече тормози старозагорци, ще започне до края на текущия мандат” – каза Антон Андонов.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн