Близо 100 сигнала на Горещия телефон на Община Стара Загора са приети тази седмица

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 29 януари до 1 февруари са отчетени близо 100 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са над 35.

През изминалите дни са подадени близо 10 сигнала за бездомни кучета в районите на кварталите „Зора“, „Три чучура“ и „Железник“, както и в централната част на града. Информацията е пренасочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Граждани са информирали и за над 10 кучета, които се отглеждат в двор в село Малка Верея, които смущават с лай живущите наоколо. При направената проверка не е констатирано нарушение на Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места. Установено е, че всички кучета имат необходимите документи. На Горещия телефон е съобщено и за едно намерено, порода „Голдън ретривър“, в района на баня „Пиперка“, както и едно изгубено куче, порода „Немска овчарка“, в района на ул. „Цар Иван Асен“ №44.

Сигнализирано е и за отглеждане на едър рогат добитък в кв. „Кольо Ганчев“. Екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ е информирал подаващия сигнала гражданин, че парцелът, в който се отглеждат животни, е извън регулацията на града, вследствие на което не може да бъде съставен Акт за установяване на административно нарушение.

От село Маджерито е получена информация за отглеждане на 80 крави в двор на къща. Информацията е предадена към звено „Контрол, екология и чистота“. По казуса е работено и преди това и има установени нарушения. Изготвената документация е предадена на компетентните органи.

Към Българската агенция по безопасност на храните е насочен сигнал за продажба на яйца в района на кв. „Три чучура-юг“, до Руския пазар.

Гражданин е подал информация за липсващ безплатен интернет в части от Централния пазар. Възстановен е безжичният wi-fi интернет от Отдел „Административно и информационно обслужване“ на Община Стара Загора. Сигнализирано е още за шум от строителна площадка, запалени контейнери за смет, счупени прозорци на зали за лабораторни упражнения на Ветеринарния техникум в града, както и за разпъната палатка в района на „Бедечка“.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн