ВМРО сигнализира в РДГ – Стара Загора за сеч в границите на НАТУРА 2000 между Горно Сахране и Долно Сахране

STZAGORA.NET
*
VMRO znakАнтон Андонов, член на Националния изпълнителен комитет на ПП „ВМРО-БНД“, и Николай Марков, общински председател на ПП „ВМРО-БНД“ в Павел баня, са изпратили сигнал до директора на Регионалното управление по горите в Стара Загора инж. Петър Заяков за случаи на изсичане на гори, попадащи в границите на защитени зони от Европейската екологична мрежа „НАТУРА 2000“.

“Участъкът, където се извършва незаконната сеч, е в района на коритото на река Габровница между Горно Сахране и Долно Сахране, община Павел баня, област Стара Загора – се уточнява в сигнала. – Защитената зона е с код BG0000261 и наименование „Язовир Копринка“. Местността попада в границите на защитена територия и съгласно чл. 122 , ал. 2, т. 1 от Закона за биологичното разнообразие, се забраняват всякакви дейности по ползването на горите, земите и водните площи, включени в Националната екологична мрежа”.

Воеводите припомнят, че всички територии, включени в състава на „НАТУРА 2000“, представляват значителна част от биологичното разнообразие от защитени и застрашени от изчезване растителни и животински видове. Те са неразделна част от националното богатство на Република България. Именно поради предходното, всички компетентни институции в България трябва да налагат необходимия и навременен контрол, що се касае за опазването на реда и ненарушаването на равновесието и хармонията в границите на тези територии.

Андонов и Марков настояват да започне проверка за незаконна сеч в „НАТУРА 2000“, като при установени при проверката нарушения да бъдат наложени санкции на виновните лица.

В отговор на писмото от ВМРО директорът на РДГ – Стара Загора инж. Заяков е изпратил на място служители на дирекцията, които да извършат необходимата проверка. Той очаква доклада им и, по думите му, най-вероятно още утре ще може да вземе отношение по сигнала.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн