Депутатът Георги Гьоков и млади социалисти нищиха съвременната политика

STZAGORA.NET
*
65437568sn_01Гореща дискусия на тема „Съвременна политика” проведоха млади социалисти от старозагорската партийна организация „Бъдеще”. Гости им бяха депутатът Георги Гьоков и общинският председател на БСП Валентина Бонева. Заедно обсъдиха фактите, които дефинират България като най-бедната държава в ЕС.

„Не е нормално хора, които живеят мизерно и 1/3 от тях са бедни или застрашени да изпаднат в бедност, които живеят с мизерни пенсии или ниски заплати, да са лишени от адекватно здравеопазване и образование”, тревожно заявиха в дебата младите, подчертавайки своето неразбиране как в тази критична ситуация за българина избирателите предпочитат десни да ги управляват. „Това е нелогично, хората са изложени на жестока битова престъпност, не намират работа, в безброй семейства има финансова криза, срещат трудности при покриването на вноските по кредити”, каза председателят на ОПО „Бъдеще” Николай Митков. Участниците в дискусията отхвърлиха мантрата, че „нямало леви и десни политики, а имало само почтени и непочтени такива”. „Левите и десните политики съществуват, БСП показва всеки ден алтернативата на това, което днес е дясното”, категорични са младите хора, които обсъдиха и проблемите с корупцията и демографската криза, които съсипват България.

„Удивен съм от живия интерес на тези млади хора към съвременната българска, европейска и световна политика”, каза Гьоков след срещата. „Гледайки и слушайки младите, мисля, че въпреки продължилото близо 30 години целенасочено насаждане на представата, че дясната мисъл е по-интелигентна, по-морална, по-икономически изгодна – тенденцията ще се промени. Българската левица ще печели симпатиите на все повече млади хора, които изповядват леви идеи. За да можем заедно да се борим за намаляване на неравенството и за по-достоен живот на все повече хора, тук, в България! И днес съм по сигурен от всякога, левицата има бъдеще!” – написа във Фейсбук Георги Гьоков.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн