Саксия с 3-метров бор падна от тераса по време на бурния вятър в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 от 15 до 18 януари са подадени над 160 сигнала. От тях близо 60 са свързани с бурния вятър, който се разрази на 18 януари. Граждани са информирали най-много за счупени или паднали клони и дървета, преместени от бурята контейнери за смет, частично или цялостно счупени рекламни и оградни пана, билборди и проблеми със светофарни уредби в централната част на града. Получен е сигнал за щета от паднало стъкло върху автомобил. На Горещия телефон е съобщено и за съборена на тротоара на саксия с 3-метров бор в нея на адрес бул. „Патриарх Евтимий“ №80. Екипът на Звено „Контрол, екология и чистота“ е приел информацията и районът е бил обезопасен. Установено е, че от терасата е имало опасност за падане и на други предмети, но в жилището не е открит никой. Последвали са предписания за безопасност и докладна записка до домоуправителя на блока.

Поради подадена информация от гражданин за две агресивни кучета в района на 7-ми километър (по пътя за Старозагорските минерални бани) е съставен акт за установено административно нарушение на собственика на животните. Граждани са съобщили и за глутница бездомни кучета, които обитават района на Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“, както и такава в района на адрес ул. „Армейска“ №16. Сигналите са насочени към Общинския приют за безстопанствени животни.

На Горещия телефон през този период е сигнализирано и за близо 40 неправилно паркирани МПС в града, за силна музика от заведение в центъра, дрифт на три автомобила, създаващи предпоставка за инцидент по бул. „Цар Симеон Велики“ до една от бензиностанциите, както и за счупена чешма в кучешката градинка на парк „Артилерийски“.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн