Над 20 сигнала са подадени от снощи насам заради щети от силния вятър в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 от снощи до тази сутрин поради силния вятър са подадени 23 сигнала. От тях за паднали вследствие на бурята клони и дървета сигналите са над 10 – за адресите кв. “Железник”, ул. “Капитан Андреев” №15, пресечката на улиците “Отец Паисий” и “Васил Левски”, кв. “Казански” – бл. №20 и №33, ул. „Хрищенско шосе“ – над центъра за гуми, по бул. „Цар Симеон Велики“, както по пътя за Казанлък и други. Реагирано е своевременно от служители на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

След подаден сигнал за висяща от покрив ламарина на адрес кв. „Три чучура-юг“ №19, същата е била отстранена.

Граждани са информирали и за проблем с висящи светофарни уредби на кръстовището на булевардите “Славянски” и “Руски”, от южната част на кръстовището на ул. “Августа Траяна” и бул. “Св. Патриарх Евтимий“. Сигналите са подадени към фирмата, отговаряща за поддръжката на съоръженията, работи се по отстраняване на авариите.

Тази сутрин е сигнализирано и за паднали оградни пана на строеж, граничещ с ДГ №10 „Светлина“. Служители на Звено „Контрол, екология и чистота“ на Община Стара Загора са приели сигнала, след което районът е обезопасен.

Гражданин е информирал и за липса на ел. захранване във вилната зона в района на Баритна мина.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Във връзка с очаквания силен вятър и обявения жълт код за прогнозата за времето днес, Община Стара Загора призовава за повече внимание, както и обезопасяване на незакрепени предмети на тераси и прозорци на жилища и офиси.
#vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн