Малкият Моцарт свири в учебник по музика

STZAGORA.NET
*
unnamed (4)Новият Моцарт е българче и се казва Ивайло Василев. Едва на 10 години, Ивайло е притежател на десетки награди по пиано. Младият виртуоз неведнъж е прославял името на България в различни държави по света и често е сравняван с прочутия австрийски композитор.

За Ивайло и неговия талант вече знаят и всички български първокласници, които учат с новия учебник по музика на издателство „Просвета“ с авторски колектив Галунка Калоферова, Вяра Сотирова и Росица Драганова. Видеоклип с негово изпълнение учениците могат да гледат в електронния вариант на учебника от същия колектив.

Демоверсия на всички печатни нови учебници за 1. клас на “Просвета” разгледайте тук:

http://www.prosveta.bg/1-klas

Ивайло е ученик в Националното музикално училище „Любомир Пипков“, а освен че свири на пиано, детето и композира. Талантливото момче е стипендиант на „Пиано Екстраваганца“ и лауреат в конкурса на НМУ „Млади виртуози“. Огромен успех печели и в последния конкурс, на който участва – Ивайло смайва журито на един от най-престижните конкурси за млади пианисти, провел се в Москва, носещ името на руската пианистка и педагог Анна Артоболевская.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн