30-годишен рецидивист отново задържан, този път за кражба на шоколади

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Георги М., на 30 г., след като е привлечен като обвиняем по досъдебно производство.

На 9.01.2018 г. в Стара Загора обвиняемият се разхождал със своя позната. Двамата посетили търговски обект, от който Георги М. взел шоколадови изделия и се опитал да напусне магазина, без да ги заплати. Служител в търговския обект забелязал поведението на обвиняемият и сигнализирал органите на полицията.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан 14 пъти за престъпления от общ характер, предимно против собствеността и държане на наркотични вещества. Деянието на 9.01.2018 г. е извършено в условията на опасен рецидив, след като е бил освободен от затвора на 6.10.2017 г.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Георги М. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн