Кметът Живко Тодоров се вслушва в гласа на младите в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
P1380602IMG_4676 (1)Резултатите от общата инициатива „Гласът на младите“ отчетоха днес кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, Младият кмет на Стара Загора Патрисия Желева и Младежкият общински съвет.

„Организирахме кампанията, за да се допитаме до младите хора, какво ново искат да има в града ни, какво да се промени към по-добро“, информира Живко Тодоров. Той обясни, че резултатите от предложенията, пуснати в специалните кутии, които бяха поставени в училищата в града, са били представени в Общината и обсъдени. „Поехме конкретни ангажименти за изпълнение на някои от предложенията“, допълни кметът.

„Идеята е да има добро сътрудничество между Общината и младите хора. За нас е много важно да се чува гласът им, затова направихме съвместната инициатива“, обясни младият кмет Патрисия Желева. В кампанията са се включили много училища, получени са над 400 предложения – за видеонаблюдение в парковете, повече улични лампи, вода за бездомните животни, повече спортни игрища с каучукова настилка в училищата, подновяване на скейтпарка, футболно игрище в кв. „Зора“ и др.

„Във всяко училище ще бъдат поставени шкафчета, където учениците могат да оставят част от вещите си, за да не са тежки раниците им. Има готов проект, ще го съгласуваме с Младежкия общински съвет“, обяви Живко Тодоров. Според него предстоят ремонти на сградите на училищата „Иван Вазов“ и IХ-то основно „ Веселин Ханчев“, цялостно обновяване на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ ще започне през втория срок. Върви ремонт на Средно училище „Железник“ , към края си са тези на Търговската гимназия и Професионалната гимназия по ветеринарна медицина.

„Ще работим да обновим всички училищни дворове и видеонаблюдение в парковете ще има“, обеща Живко Тодоров. През тази година ще продължи изграждането на нови детски площадки и обновяване на досегашните. Исканото футболно игрище в кв. „Зора“ ще бъде изградено в бившата детска градина, а скейтпаркът ще бъде в новия парк „Артилерийски“. Проектантът за него е предложен от клубовете, които се занимават с този спорт. Създаването на зоополиция, което също е едно от исканията на младите хора, би могло да стане след като се примат промени в законодателството и се обособи специално звено към Общината, което да се грижи за обществения ред.

„Мисля, че нашата инициатива беше успешна. Благодаря, че гласът на младите хора се чу. Младежкият общински съвет ще продължи с тази дейност, ще следваме добрите дела на нашия кмет Живко Тодоров. Работата ни е по-лесна, защото върви с неговата подкрепа и с тази на зам.-кмета Иванка Сотирова“, обобщи Патрисия Желева.

„Още при избора на Младежки общински съвет и на младия кмет бяха подбрани хора от различни училища, те не са подчинени на догмите и институциите, имат идеи, понякога много плодоносни“, подчерта зам.-кметът по хуманитарни дейности Иванка Сотирова. Тя разказа още, че започва съвместна инициатива с Районен съд с поредица от теми за опасностите в околния свят. Първата тема е свързана с кибер престъпленията в интернет и ще бъде представена на 31 януари от 17.30 часа в зала „Петко Р. Славейков“ на Община Стара Загора. На нея ще присъстват директори на училища, педагогически съветници, представители на училищни настоятелства и Младежки общински съвет.

В отговор на журналистически въпроси кметът Живко Тодоров съобщи, че се очаква подписването на договор за археологически проучвания на площада пред Общината, както и обществено обсъждане за изграждане на паметник на хан Тервел в центъра на Стара Загора.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн