Сигналите: Застреляно куче край Стара Загора; вандали чупиха пейки в Станционната градина и др.

STZAGORA.NET

*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 в четвъртък, 4 януари, бяха подадени множество сигнали. По-значими от тях са следните:

Град Стара Загора:

* Неработещо улично осветление на ул. “Х. Д. Асенов” в отсечката между ул. “В. Левски” и ул. “А. Траяна”; на ул. “В. Левски” в отсечката между ул. “Х. Д. Асенов” и бул. “Руски”. Осветлението е отремонтирано в рамките на деня.
* Счупени капаци на контейнери на ул. ”Св. Богородица”, зад Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“. Сигналът е предаден към фирма ”Грийн Партнърс”, отговаряща за чистотата в града, за отстраняване на проблема.
* Струпани торби с отпадъци на пресечката на бул. ” Цар Симеон Велики” и бул. ”Св. Патриарх Евтимий” до Дома на миньора. Сигналът е предаден към фирма ”Грийн Партнърс”, отговаряща за чистотата в града, за отстраняване на проблема.
* Подаден е сигнал от гражданин за чупене на пейки в Станционната градина. Екип на ОД на МВР е установил, че група хора са носели метални остатъци, които не са от парка.
* Подаден е сигнал от гражданин, който е открил в шахта до подстанция на “Напоителни системи” ЕАД липсващото си от 30.12.2017 г. куче, порода немска овчарка. Според него животното е било застреляно зад ухото и е било с найлонова торба на главата. Сигналът е предаден към органите на ОД на МВР.
* Подаден е сигнал за изтрита пешеходна пътека на ул. “В. Левски” и ул. “Цар Иван Шишман”. От дирекция „Строителство и инвестиции“ на Община Стара Загора е отговорено, че от 8 януари 2018 г. започва поетапно възстановяване на пешеходните пътеки в града.
* През изминалото денонощие към Горещния телефон са подадени общо 7 сигнала за неправилно паркирани и/или изоставени автомобили. Сигналите са отнесени към компетентните органи за проверка.

Община Стара Загора:
* Камиони, които извършват товаро-разтоварителни дейности на дървен материал, замърсяват пътното платно с кал – с. Колена – изхода към с. Люляк. Извършена е проверка. При повторната инспекция е установено, че двете фирми са премахнали по-голямата част от замърсяването и ще продължат до пълното му отстраняване.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн