Гълъбово: Откриват с водосвет обновената сграда на Професионалната гимназия по енергетика и електротехника

STZAGORA.NET
*
765787875DSCN6977В 10:30 часа днес в Гълъбово с водосвет ще бъде официално обявен краят на строителните работи по ремонта на Професионалната гимназия по енергетика и електротехника.

Приключиха строително монтажните работи по един от големите проекти, спечелени от Община Гълъбово чрез предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 г. Разгънатата застроена площ на сградата е около 4000 кв.м. Стойността на проекта е близо 1,4 млн. лева. 

Постигната е конкретната цел на проекта за създаване на благоустроена и съвременна материална база за учение и спорт, която да осигури на учениците възможност за физическо, интелектуално и цялостно развитие на уменията им.

Изпълнено е външно топлинно изолиране на стените на отопляемото пространство, изолация на покрива, цялостна подмяна на ВиК и ел. инсталациите. Изградено е евакуационно стълбище. Направен е ремонт на учебните кабинети, санитарните възли, приземният етаж на учебната сграда е преустроен в помещения за архиви и офиси. Изцяло е обновена фасадата на учебния корпус, както и учебните работилници.

Учениците на Професионалната гимназия по енергетика и електротехника са 248 от 8-ми до 10-ти клас (10 паралелки) в дневната форма на обучение, а в задочната форма на обучение са 164 ученици (7 паралелки).

* * *
В обявения час лентата на обновената сграда прерязаха зам.-кметът на Община Гълъбово Пламен Бараков, директорът на гимназията Петронка Цветковска и управителят на фирмата изпълнител – Димитър Джунджуров.

Присъстваха г-жа Светла Боянчева – председател на Общинския съвет в Гълъбово, Алесандро Морето – директор на ТЕЦ “КонтурГлобал Марица изток 3″, Мариана Геренова – представител на ТЕЦ “AES Гълъбово”, управителят на фирмата изпълнител Димитър Джунджуров, зам-кметът Димитър Василев, общински съветници. Водосвет отслужи Отец Живко Петров – Архиерейски наместник от Харманлийската духовна околия.
IMG_7406IMG_7430
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн