Задържаха автобус на Автогара Стара Загора. Отново счупиха стъкла на училище в кв. “Лозенец”

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 във вторник, 2 януари, бяха подадени множество сигнали. По-значими от тях са следните:

* 07:52:00 кв. “Три чучура”, под Партийна школа – Самокатастрофирал автомобил от 24 часа стои на пътното платно и пречи на движението. Предадено на ОДМВР.

* 08:03:00 бул. “Руски”, ДКЦ-1 – Бездомен мъж е влезнал в ДКЦ -1 и е заспал на дивана. Предадено на ОДМВР.

* 09:20:00 кв. “Лозенец”, училищще “Хр. Смирненски” – Счупени стъкла на прозорците на дирекцията на училище “Хр. Смирненски”. Предадено на отдел “Образование”. Разговаряно е с директора на училището. Счупени са 3 стъкла от западната страна на сградата. Екип на ПУ е съставил протокол. Предприети са мерки за смяна на стъклата.

* 09:58:00 ул. “Д. Наумов”, ДКЦ-1 – Бездомен мъж е влезнал в ДКЦ -1 и лежи пред един от кабинетите. Предадено на ОДМВР.

* 11:20:00 пресечката на бул. “Отец Паисий” и ул. “В. Левски” – Паднал пътен знак В 27 (“Забранени са престоят и паркирането”). Сигналът е предаден към звено “Пътно знаково стопанство”. Знакът е възстановен.

* 12:12:00 ул. “К. Ганчев” №110 и ул. “Боруйград” №60 – Замърсено междублоково пространство. Предадено на Административно бюро “Център”.

* 12:13:00 пресечката на ул. “Хр. Ботев” и ул. “Г. С. Раковски”, южната страна – Контейнер тип бобър е поставен на тротоара и преминаването с инвалидни или детски колички е невъзможно. Същият е и на 1,5-2,0 м под терасите на кооперацията и непосредствено до изхода на подземни гаражи. Гражданинът желае да се постави на 20 м встрани, където са другите три контейнера. Преди време същият временно е бил преместен, но сега отново е поставен на ул. “Г. С. Раковски”. Сигналът е предаден към отдел “Екология”. Контейнерите са поставени отново на ул. “Г. С. Раковски”, защото имало сигнали до фирма “Грийн Партнърс” от граждани. Подаващият сигнала да подаде писмено заявление с подписка. Обратна информация: гражданинът не е доволен от върнатия му отговор. Информиран е отдел “Екология”.

* 12:36:00 карето м/у ул. “Слънчева” и ул. “Н. Кожухаров” – Детската площадка има нужда от почистване. Необходимо е поставяне на още едно кошче за боклук. Сигналът е предаден към звено “Озеленяване и комунални дейности” и Административно бюро “Изток”.

* 13:28:00 Автогара Стара Загора – Служители на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” задържат автобус на една от големите транспортни фирми по направление Бургас-София от доста време. Пътници се жалват, защото ще изтърват връзка с авиокомпания. Предадено на ОДМВР и на дежурния в ИААА. (Бележка на редакцията: вероятно е бил задържан автобус, който по разписание е трябвало да тръгне от Автогара Стара Загора 48 минути по-рано. Послепис: От фирмата-превозвач потвърдиха на 4 януари, че става дума за същия курс. Според тях служители на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” са извършили рутинна проверка на автобуса. Не става ясно имало ли е нарушение и какво е било то, за да се стигне до толкова драстично нарушаване на разписанието и до объркване на графика на пътниците. Опитахме да се свържем с представители на ИААА в Стара Загора, за да получим паралелна информация по случая, но при неколкократните ни позвънявания на обявените им телефони оттам не отговори никой.)

* 14:58:00 с. Маджерито – Контейнерите в селото не са почистени от дълго време. Предадено на дежурния в “Грийн Партнърс” – ще почистят.

* 16:36:00 ул. “Подполковник Д. Филов” № 5 (около НАП) – 5-10 бездомни кучета обикалят района на НАП. Опасно е. Предадено на “Приют за безстопанствени животни”.

* 17:39:00 кв. “Лозенец”, ул. “Витоша” №51 – Деца хвърлят пиратки в двора на подаващия сигнала. Предадено на ОДМВР.

* 21:44:00 ул. “Радецки” №26, до МОЛ “Галерия” – Младежи чупят уредите на детската площадка. Предадено на ОДМВР.

* 23:48:00 ул. “Св. Отец Паисий” №146 – Силна музика от заведение на адреса. Предадено на ОДМВР.
#vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн