Фирмата по чистотата уволнява работници, взели пари от гражданка за натоварването на отпадъци

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 в първия ден на 2018 г. бяха подадени различни сигнали, предимно за неправилно паркирани автомобили. По-значими сред другите сигнали са следните:

* 03:05:55 и 03:50:17 ул. “М-р Т. Кавалджиев” №179 – Силна музика от заведение на адреса. Предадено на ОДМВР.

* 03:52:51 кв. “Зора”, ул. “Единство” – Силна музика от заведение на адреса. Предадено на ОДМВР.

* 09:05:00 кръстовището на бул. “СВ. П. Евтимий” и ул. “Августа Траяна” – Секцията за пешеходци светофара на северозападния ъгъл виси на кабел. След подаване на сигнала към поддържащата светофарите фирма секцията е свалена, кабелите са изолирани. Същата ще бъде подменена на 02.01.2018 г. Светофарът работи.

* 10:30:00 бул. “Славянски”, отсечката между ул. “Св. Отец Паисий” и ул. “Х. Д. Асенов” – Около контейнерите е имало натрупани отпадъци. От фирмата по чистотата са ги натоварили, но когато са се връщали обратно са видели, че отново се изхвърлят такива. Предадено на екип “Контрол екология и чистота”. Направени са снимки и е съставен акт на нарушителя. Гражданката, която е изхвърлила отпадъците е казала, че на предния курс на почистващата фирма работниците са поискали 10 лв., за да натоварят същите и тя им е дала. За случая е съобщено на управителя на фирмата по чистотата. Той е казал, че работниците, които са взели парите, ще бъдат уволнени. Същите са си признали. Уведомен е екип “КЕЧ”.

* 12:18:00 ул. “Стефан Стамболов” №16, от южната страна – Работничките от поддържане на чистотата са почистили от източната страна на блока, а от южната не. Живущите са им извикали да се върнат, но те са казали, че този участък не го чистят и са напуснали мястото. Справката показва, че посоченото място се чисти от АБ “Център”.

* 19:38:10 ул. “Братя Жекови” №3 – Запален метален контейнер за смет. Предадено на РДПБЗН и ОДМВР.

* 20:52:32 ул. “Хаджи Димитър Асенов” №58 – Запален метален контейнер за смет. Предадено на РДПБЗН и ОДМВР.
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн