Горещ телефон: Питбул ухапа дете, “Мерцедес” избяга със скобата, пестициди край Кирилово вдигнаха на крак институциите и други сигнали през уикенда

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 в събота и неделя, 22 и 23 декември, бяха подадени множество сигнали. По-значими сред тях са следните:

Събота:
* 09:55:38 кв. “Три Чучура-юг”, бл. 55, вх. 0, ет. 1 ап. 4 – В апартамента има теч на вода, която наводнява гараж. Подаващата сигнала смята, че жилището е общинско. На предоставения телефон отговаря …, на когото е обяснено, че проблемът е от компетенцията на Етажната собственост. Същият ще потърси ключар, за да може апартаментът да бъде отворен с комисия. Домоуправител: В момента в жилището няма наемател; Общината разполага с ключ. 55 минути по-късно: Течът почти е спрян от централния кран на апартамента, но от 2 места все още тече по малко вода. Необходимо е да се извърши ремонт от водопроводчик.

* 11:42:51 ул. “Св. Отец Паисий” – Лек автомобил “Мерцедес”, сив, е избягал от “Зелена зона” със скобата, с която е бил закопчан от Екип 2 в 09:52 ч. Предадено на ОДМВР.

* 12:12:24 пътя за с. Дъбрава, след кръстовището вдясно – Задържани са 2 лица, които секат дърва. Екип КОР: Мястото е посетено от екип на полицията, който е установил, че няма сеч на дърва и лицата са освободени.

* 14:09:26 парк “М.М. Кусев” – Силна музика от кв. “Лозенец”. Предадено на тел. 112.

* 14:24:08 ул. “М-р Кавалджиев” 143, западен вх., под стълбите – Необходимо е да се почисти междублоковото пространство на адреса, където доскоро е пребивавал бездомник.

* 14:51:30 Свободно пуснато домашно куче, порода Питбул, е ухапало 7-8 годишно дете по крака. Предадено на ОДМВР.

* 16:26:19 блок на пресечката на бул. “Хр. Ботев” и ул. “А. Кънчев” – Подаващата сигнала твърди, че работници пробиват дупки в стените, за да се захване скелето при саниране на блока. Пет минути по-късно подобен сигнал е подаден от адрес на бул. “Ген. Столетов” – при саниране на блока се пробиват дупки в терасата на гражданина.

* 17:00:40 с. Бр. Кунчеви, на 200 м след края на селото в посока с. Оряховица – Две лица от ромски произход режат дърва с моторна резачка. Дежурният в I-во РПУ е изпратил екип.

* 17:43:42 пътя към Казанлък, малко след Стара Загора – Подаващият сигнала е закъсал с товарен автомобил – процепът е навлязъл 2 м в канавката – в кал. Не пречи на движението, но желае да се свърже с Пътно управление. На гражданина е предоставен телефон на Областно пътно управление.

* 18:56:52 ул. “Капитан Н. Андреев” № 4, заведение “Зазибар” – Създаден е импровизиран детски кът. Има силен шум, а нямат изолация и не приемат забележки. От 4 години е така. Предадено на ОДМВР.

* 22:12:24 ул. “Майор Т. Кавалджиев” №179 – силна музика от заведение на адреса. Предадено на ОДМВР.

Неделя:
* 04:42:07 бул. “Св. П. Евтимий” № 82, вх. А, ет. 6 – Куче, което лае цяла нощ на терасата. Стопаните ги няма. Екип “Контрол екология и чистота”: Извършена е проверка – в посочения от подателя на сигнала апартамент няма никой. Според информацията, с която разполагат, там живеят квартиранти. Със съдействието на домоуправителя екипът се е свързал със собственика на жилището. Той ще уреди среща между екипа и квартирантите в следобедните часове. Работата по сигнала продължава. По-късно през деня е разговаряно с гражданина, който живее в апартамента – кучето не е негово, а на негов приятел и за кратко време е пребивавало там. Екипът е направил протокол с предписание до 24 часа животното да бъде отстранено от дома.

* 09:30:00 Централен пазар – Антипаркинг скобите от източната страна на пазара са вдигнати 15 минути по-рано (в 09:15 часа вместо в 09:30 часа). Работещите на пазара няма как да заредят стоката си. Подаващият сигнала се оплаква и от служителя на Общинска охрана, който днес е на смяна – смята, че винаги е в нетрезво състояние, включително и днес; няма го и на поста му. Общинска охрана: Извършена е проверка на място – служителят не е в нетрезво състояние. Признал е, че е вдигнал скобите с 15 минути по-рано, за което ще бъде наказан.

* 12:06:00 с. Кирилово; сметището северно от селото – На сметището има разхвърлени бутилки и около 300 чувала с отрови за пръскане на земеделски култури – пестициди и хербициди.
Кмет на с. Кирилово: Извършена е проверка съвместно с екип “Контрол екология и чистота”. Констатирано е старо замърсяване с пластмасови бутилки и торби, които са съдържали пестициди и хербициди. Все още има остатъци от веществата. Замърсеният терен е Общинска собственост. Екип “Контрол екология и чистота”: На място има и екип на Второ РУ, Гражданска защита и главен инспектор от РИОСВ. Уведомен е и дежурен прокурор. Районът е обезопасен от РИОСВ, поставени са информационни табели, които да предупреждават, че има замърсяване, чийто химичен състав може да представлява опасност. На кмета на селото е съставен констативен протокол от РИОСВ, в който е даден срок теренът да се почисти. Също така кметът е задължен да извършва ежедневни проверки, за да не се допуска ново замърсяване. Екип КЕЧ е съставил докладна записка и снимков материал.

* 18:01:00 с. Загоре – Цялата източната част на селото няма ел. захранване. Няма връзка с “Електроразпределение-Юг”. 10 минути от получаването на сигнала – не може да бъде осъществена връзка с “ЕР-Юг”. 15 минути след получаването на сигнала: кметът на с. Загоре е успял да се свърже с дежурния оператор на “ЕР-Юг”. Същите ще вземат отношение.
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн