Държавна опера – Стара Загора организира за първи път Зимна танцова академия

STZAGORA.NET
*
22833458_10213447270111443_1529446824_oОт 2 до 7 януари 2018 година Държавна опера – Стара Загора ще бъде домакин и организатор на Интензивна зимна танцова академия.

Примабалерината, хореограф и педагог Силвия Томова, заедно със своите колеги – изявени артисти и хореографи от трупата на Балет „Арабеск“ Ангелина Гаврилова, Валери Миленков и Филип Миланов, ще предложат майсторски курсове за усъвършенстване на танцовите умения на танцьори от различни възрасти в многожанрово направление.

Целодневните занимания ще се провеждат в новата балетна зала на Държавна опера – Стара Загора. Професионалната подготовка включва участие в майсторските класове на Силвия Томова по класически балет – техника и репертоар, неокласика – техника и репертоар с Ангелина Гаврилова, както и модерен и съвременен танц – техника и репертоар с Валери Миленков и Филип Миланов.

На участниците в академията е осигурено настаняване и пълен пансион (по желание).

Петдневното обучение ще завърши с концерт-спектакъл „Зимна балетна приказка“ на 7 януари от 16 часа на сцената на Старозагорската опера. Всеки участник в Академията ще получи удостоверение за завършен курс.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн