Старозагорски деца сътвориха уникални сурвачки и коледни подаръци

STZAGORA.NET
*
IMG_4227IMG_4244 (1)Традиционният Коледен базар на децата от Школата за изобразително изкуство при Народно читалище „Родина“ бе открит снощи във фоайето на Община Стара Загора.

В него децата представят свои произведения от различни техники.

„Наложи се традицията да красите фоайето на Община Стара Загора и да привличате естети, които имат отношение към изкуството. Това разнообразие от сюжети и техники говори много. Хвала на тези хора, които организират децата по този начин. А за самите творци е много важно да израстват, да имат и подкрепата на родителите. Да има надежда и красота“ – каза при откриването Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

„Това са оригинални и неповторими творения, тенденцията е авторите им да са все по-малки, но уникални като творци“ – обясни ръководителят на школата Марияна Алипиева. По думите й децата са щастливи, защото могат да видят оценката на своите родители и приятели, както и на други хора, дошли на базара.

Нетърпеливите малки творци едва дочакаха да свърши официалната част и се втурнаха към масите, където бяха подредени творенията им. Родители и гости пък се надпреварваха да правят откупки на красивите картини и картички.

Над 200 сурвачки и 220 рисунки участваха в конкурса „Сурва, Весела година“, организиран от Община Стара Загора и Центъра за подкрепа за личностно развитие. В надпреварата се включиха 30 училища в Общината, както и представители на училища от Раднево и селата Нова махала и Черна гора.

„Конкурсът стана традиционен и все повече деца се включват“ – обясни Искра Иванова, ръководител на Центъра за подкрепа за личностно развитие.

По регламент участниците са разделени на две групи – ученици от І-ІV клас и V-VІІ клас.

Компетентно жури, включващо преподаватели от Центъра: Тошо Стефанов, Юлия Славова и Слави Славов, е оценило творбите. Най-добрите получиха и награди.

„Всяка година нивото се вдига. Бяха представени много качествено изработени сурвачки. Беше ни трудно да ги оценим и да излъчим победители“ – сподели Слави Славов.

IMG_4259-2IMG_4253 (2)
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн