Горещ телефон: Спор между родител и градина има ли ударено дете; незаконно гледани животни в двор и други сигнали от вчера

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 във вторник, 19 декември, бяха подадени множество сигнали. По-значими сред тях са следните:

* 9.26 ч., кв. “К. Ганчев”, ул. “Петър Ангелов” 49 – На адреса незаконно се отглеждат овце и кози; изхвърлена е тор извън имота; носи се неприятна миризма. Екип “Контрол екология и чистота”: съставен е акт за установено административно нарушение.

* 9.28 ч., ул. “Стефан Караджа”, пицария “Антъни”, до трафопоста – В ниша до трафопоста има самонастанил се бездомен мъж с психични отклонения. Предадено към “Социално подпомагане”. Върната информация: мъжът е временно настанен в център за бездомни. Започва процедура за трайното му настаняване.

* 13.13 ч., Детска градина “Свобода” (№ 35); ул. “Хан Аспарух” № 15 – Тригодишно дете е съобщило на майка си, че госпожата го е ударила. Майката не знае името на възпитателката – тя е на друга група, но детето е било оставено на нейните грижи след 18:00 часа заедно с други деца. Майката се оплаква и от грубо отношение от страна на директорката на детската градина, което според нея се дължи на лична неприязън. Насрочена среща между тях, но майката е пожелала съдействие и от Общината. Според нея детето (момиченце) е ударено привечер в понеделник след коледното тържество. Госпожата му си е тръгнала и то е изтичало след нея, при което другата госпожа го хваща за ръката, започва да му крещи и го удря по бузката. Детето няма видими следи, че е ударено. Не е извадена медицинска експертиза. От отдел “Образование” са разговаряли с директорката на детската градина. Тя твърди, че това не се е случвало. Понеже двете версии се различават напълно, майката на детето е помолена да пусне писмена жалба, адресирана до зам.-кмета по Хуманитарни дейности и началника на отдел “Образование”.

* 14.00 ч., ул. “Августа Траяна” № 70, вх. В, южно от блока – Изоставен лек автомобил без регистрационни номера – заема паркомясто. Гражданинът съобщава, че МПС-то стои там от около 3 седмици. Предадено към звено “Контрол екология и чистота”. Екип на звеното започва процедура по принудително премахване, тъй като автомобилът отговаря на условията за това.

* 15.49 ч., Център за бездомни хора под Окръжна болница – Гражданинът е отишъл в Центъра за бездомни хора, но там са отказали да го настанят. Директор “Социално подпомагане”: Гражданинът на дойде на място в сградата на Дирекция “Социално подпомагане” (ул. “Стефан Караджа” № 8) и да си подаде документи за настаняване.

* 17.01 ч., кв. “Казански”, срещуу блок 20 (северната страна на заведение “Торнадо”) – До хранителния магазин има барака, в която се пекат кюфтета, кебапчета, риба и др. месни продукти. Носи се силна и неприятна миризма из района. Трябва да се направи проверка от компетентни органи. Предадено е към Зеления телефон на РИОСВ.

* 18.45 ч., ул. “Сава Силов” 69, училище “М. Горки” – Детето на подаващия сигнала е на 10 г. и за шести път майката не го прибира от училище, поради което в момента то е при портиера на училището. Бащата не е в училището.

* 22.48 ч. – Всички надлези в града са заледени. Предадено на дежурния в Общината. Предадено е на почистващата фирма да опесъчат.
#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн