Старозагорският митрополит Киприан с три инициативи в седмицата пред Рождество Христово

STZAGORA.NET
*
Kiprian 300Старозагорският митрополит Киприан обяви в седмицата пред Рождество Христово три свои публични нициативи.

В сряда, 20 декември, 16.00 часа, в Регионалната библиотека е срещата на митрополита с децата от общината, които са включени в групи за православно религиозно образование. На нея ще присъстват учениците от ОУ “Кирил Христов”, детска градина “Кипарис”, възпитаниците на неделните училища “Свети Игнатий Старозагорски”, Света Троица” и “Свети Паисий Хилендарски”. В празничната програма ще се включат и изпълнители от НУМСИ “Христина Морфова”.

В петък, 10.00 часа, Старозагорският митрополит ще прочете в митрополитския дом своето послание за Рождество Христово.

В последния ден преди Святата нощ, 23 декември, събота, 20 часа, Старозагорският митролопит Киприан ще дирижира меса “Криола” на известният аржентински композитор Ариел Рамирес, която ще изпълни оркестърът и хорът на Старозагорската опера. Месата, в която са вплетени латиноамерикански ритми и мотиви, се пее на испански език с разрешение на църковния клир на южноамериканската държава. От създаването и през 1964 г. до днес тя е част от традицията за тържествата преди Рождество Христово в целия християнски свят.

С изпълнението на месата Старозагорската митрополия поставя начален акорд на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, което започва в началото на 2018 година.

Пресцентър на Старозагорската митрополия
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн