Свалиха Елка Бонева от председателското място в Общинския съвет на Опан

STZAGORA.NET
*
JpegОбщинският съвет в Опан гласува днес оставката на председателя си Елка Бонева, научи медията ни. Тайното гласуване в 11-членния съвет е приключило с резултат 7 “За”, 3 “Против” и 1 “Недействителен”. Местният парламент в Опан е доста пъстър – 6 мандата има БСП, 3 са на коалицията “ПП ГЕРБ-Реформаторски блок”, а 2 места има партията на Николай Цонев “Нова алтернатива”.

В основата на взетото от старейшините в Опан решение е било питане от групата на БСП дали е морално председателят да получава заплата от близо 700 лв. от данъците на хората в една от най-малките общини в България, при положение, че Бонева не се е явявала редовно на работа. В правилника за работа на ОбС – Опан е записано, че работното време на председателя е 4 часа на ден, при 5-дневна работна седмица.

Отговорът на питането от страна на Бонева е бил доста уклончив и неясен, според чулите го. Което е довело до това, да бъде поискана оставката й, и до тайното гласуване, приключило със споменатия резултат. Бонева оглави Общинския съвет в Опан на 25 май 2016 г. и изкара на поста почти година и 7 месеца.

Решаването на организационния въпрос се очаква да оптимизира работата на Общинския съвет, особено след като на мястото на Бонева бъде избран нов председател. Това ще стане по време на следващото редовно заседание. Дотогава местният парламент ще бъде ръководен от зам.-председателя си Жеко Жеков.

Перспективите пред община Опан са добри, след като през двете години от новия мандат под ръководството на кмета Генчо Колев (“Нова алтернатива”) бе постигната финансова и социална стабилизация, и от губеща при предишния кметски екип, от който наследи 200 хиляди лева задължения, общината излезе на печалба още в края на първата година.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн