Форум за младежи „Смяна на местата – младите реагират“ стартира през януари народният представител Радостин Танев

STZAGORA.NET
*
Radostin Tanev 450Близо два месеца ще продължи форумът „Смяна на местата – младите реагират“, който народният представител Радостин Танев стартира за младежи над 17 години от Старозагорска област. Идеята на депутата е чрез интересни срещи, лекции и събития да покаже на младите особеностите на местното и държавно управление, както и как да правят разлика между реалната политика и популизма, как да разпознават фалшивите новини, както и да придобият умения, полезни за бъдещото им професионално и личностно развитие.

„Убеден съм, че младежите са необходима и неразделна част от процесите в държавата, на местно ниво това се вижда съвсем осезаемо – сподели Радостин Танев. – Чрез няколко различни модула, разпределени в почивните дни, за да бъде максимално удобно за младите хора, ще преминем заедно през различни обучения, лекции и игри, с които ще засилим интереса им към вземането на информирани решения, формиране на лидерски качества и други. Развитието на града, на държавата, изобщо на света, задължително преминава през усъвършенстването и обучението на младите хора.Това дава устойчивост на обществото ни“ – допълни народният представител.

Инициативата ще започне със запознаване със структурите на местното самоуправление и принципите им на работа – община и общински съвет. Младежите ще имат възможност да обменят добри идеи с представители на местната власт, а една от игрите предвижда симулация на заседание на Общинския съвет – от дебатите в комисиите до гласуването на предложения. Подготвени са срещи и лекции с успешни млади лидери, които ще споделят своите стъпки към успех и реализация. Практическата част ще включи и обучения по протокол, писане на публична реч и поведение пред камера. Всеки участник ще има възможност да научи тънкостите при създаването на положителен публичен образ.

Всеки, който има желание да се срещне с интересни хора, да натрупа знания, да бъде активна част от гражданското общество, може да се запише на адрес – smiana.na.mestata@gmail.com или дикректно с линк през страницата във Фейсбук – Форум Смяна на местата – младите реагират (www.facebook.com/smiananamestata). Крайният срок е 7 януари 2018 г.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн