Горещ телефон: Две ученички са припаднали до тоалетните в училище, паднали пътници в автобус и други сигнали от вчера

STZAGORA.NET
*
_TelefonНа безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 вчера (четвъртък, 7 декември), постъпиха множество сигнали. По-значими от тях са следните:

* Сутрин училищен автобус на частно училище спира непосредствено пред пешеходни пътеки, което затруднява видимостта и движението на другите МПС. Сигналът е предаден на директора училището. Според директора шофьорът на автобуса не прави нарушение, тъй като там няма знак “Спирането забранено”. Спирката, за която е сигналът, е място, откъдето вземат дете с двигателни проблеми, но успяват да го качат по най-бързия и безопасен начин. Според директора на училището няма нарушаване на Закона за движение по пътищата от страна на шофьора на автобуса.

* Мъж влиза във входа на блока и вика по цял ден. Гражданката иска съдействие от органите на реда. Сигналът е подаден на дежурния на ОДМВР.

* Кв. “Казански”, ул. “Искър” 11, 10.34 ч. – Гъст черен дим. Сигналът е подаден на дежурния на “Пожарна безопасност и защита на населението” и дежурния на ОДМВР.

* Бул. “Славянски” №1, преди кръговото в тревните площи – Катафалка е паркирана в алеите на градинката. Подаващият сигнала съобщава, че е информирал “Господари на ефира”. Катафалката е преместена.

* Автобус по линия №17, до спирка “Млечна кухня” – В 10.39 ч. шофьорът на автобуса е набил рязко спирачки, за да избегне ПТП с лек автомобил, и в автобуса са паднали няколко пътници. Не са имали нужда от спешна медицинска помощ.

* Кръстовището на бул. “Цар Симеон Велики” и бул. “Св. П. Евтимий” – Камион с жълта кабина и бяла товарна част е паркиран в пешеходната зона. На място е пристигнал екип на полицията и е поел сигнала.

* Кв. “Самара 3″; ул. “Христина Морфова” № 43 – Срещу входа на 34 ДГ “Райна княгиня” има необезопасена шахта. Установено е, че капаците на шахтата са изкъртени и трябва да се сменят. Обезопасили са я до започването на ремонта

* Ул. “Чумерна” №1 – Куче лае и вие на посочения адрес. Екип “Контрол екология и чистота” – съставен е акт на собственика на кучето за лая. Кучето има всички необходими документи.

* Село Богомилово – куче (ротвайлер) е нападнало в 6 часа сутринта гражданина. Всяка сутрин това куче е пуснато. Инцидентът е станал на кръстовището с ул. “Мир” и ул. “Алеята”. По думите на подаващия сигнала, рано сутринта под колата е излязло куче и го е изплашило. На организираната с него среща са дошли и много хора от селото. На 70 метра по ул. “Алеята” има около 10 бездомни кучета. Едно от кучетата отговаря на описанието. Уведомен е кметът на селото, направена е докладна записка и снимков материал. Сигналът е предаден към Приюта за безстопанствени животни.

* Площад “Берое”, пред блок 3 – Металните контейнери са на самото пътно платно, изнесени са много напред и могат да предизвикат инцидент. Предадено на “Грийн партнърс” – вечерта ще ги сложат по местата им.

* Ул. “М-р Т. Кавалджиев”, над кръстовището с ул. “Ген. Столевтов” (бившият “Чифлик”), 15.24 ч. – Шум от ремонтни дейности в заведение – поправя се покривът. Екип “Контрол на обществения ред” – съставен е акт за нарушаване на наредбата за обществения ред.

* 17.13 ч. – Ул. “К. Ганчев” №60, училище “Васил Левски” – Две ученички от 8-ми клас са припаднали до тоалетните. Пристигнали са родителите им. Ученичките са откарани в лечебно заведение, където им е оказана медицинска помощ. (По наша информация двете ученички са припаднали, след като са пушили в тоалетните. Засега нямаме информация какво точно са пушили – бел. ред.)

* Кв. “Лозенец”, до “Топливо” – Незаконна продажба на цигари в близост до “Топливо”. Сигналът е подаден на дежурния на ОДМВР.

* 17.43 ч. – Лек пожар – горят клечки в Гьоневец – кариерата, в дерето. Изпратени са екипи на ПБЗН и ОДМВР. Пожарът е бил незначителен и бързо е потушен.

* Кв. “Самара 2″, до пощата – Глутница от 3-5 кучета ежедневно обикаля в района и лае по хората.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн