17 полицаи ще работят в новия участък “Лозенец” към Второ РПУ в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
P1380244P1380253С тържествен водосвет този следобед в Стара Загора беше открит новият полицейски участък “Лозенец” към Второ РПУ. Той е разположен на три етажа в свободната половина от сградата между “Лозенец” и кв. “Три чучура-север”, която от няколко години е дом и на СНЦ “Етносвят България”. В него ще работят 17 полицаи с началник на участъка ст. инспектор Ивайло Димов, трима инспектори, 6-ма младши районни инспектори и 9-ма служители от “Охрана на обществения ред”, които ще дават 24-часови дежурства.

От страна на МВР в церемонията участваха главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов, гл. комисар Христо Терзийски – директор на Главна дирекция „Национална полиция“, и директорът на ОДМВР Стара Загора ст. комисар Георги Хаджиев. От страна на законодателната власт тук бяха зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов – народен представител от Стара Загора и колегата му в парламента Маноил Манев. Местната власт бе представена от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.

“Обстановката в кв. “Лозенец” е по-специфична. Затова с трайното присъствие на полицията тук, в новия участък, проблемите ще бъдат сведени до много по-приемливо ниво” – каза в поздравлението си кметът Живко Тодоров. “За кратко успяхме да направим доста неща, които не бяха реализирани във времето. Този участък, който откриваме днес, е първата стъпка и ние ще продължим да помагаме на полицията в нейната дейност. Следващата стъпка ще е видеонаблюдението, което сме си поставили като цел да заработи още до края на годината, и което да надградим през 2018-та с цялостен проект, обхващащ целия град. Камерите ще повишат разкриваемостта на престъпленията, ще имат и превантивна функция, като ще помогнат на всеки полицай в неговата работа” – допълни кметът. Той благодари на полицаите, участвали в премахването на незаконните постройки в кв. “Лозенец” в предходните години, като съобщи, че през 2018 г. работата по въвеждането на законност в квартала ще продължи.

Приветствие поднесе и областният управител Гергана Микова.

Участък “Лозенец” ще бъде на разположение на старозагорци от тази част на града. Ще отпадне нуждата хората да пътуват до относително по-далечното Второ РПУ в кв. “Железник” при необходимост от подаването на жалби и обръщането им към МВР по други поводи. Сградата е с централно отопление. В нея няма помещение за временно задържане, но пък има уютна детска педагогическа стая, учебно-съвещателен и други кабинети.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн