Горещ телефон: Водач свали скоба и избяга, конфликт в автобус, малолетни се изнасят тайно с влак, тревога за дете с аутизъм и др.

STZAGORA.NET
*
_TelefonНа Горещия телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 (безплатен номер) през последните два дни са подадени следните по-значими сигнали:

Ул. “Т. Стоянович” 26, събота сутринта: Около адреса и двата съседни блока има силно задимяване вследствие на отопление на апартаментите с дърва и въглища.

Автобус по линия № 8, събота, 13.57 ч.: Сигнализирано е за автобус, тръгващ от кв. “Железник”. По време на пътуването кондукторката се е отнасяла изключително грубо с пътничка: обиждала я; говорила е цинизми; подритвала я с крак по глезените; хващала я за врата. Дава се описание на външния вид на кондукторката. Тя била казала, че ако пътничката се оплаче, шофьорът ще защити нея, а не подаващата сигнала. Пътуващите в автобуса граждани не са взели отношение.

Ул. “Хр. Морфова” 2, 15:59:45 – Алармата на лек автомобил, черен на цвят, е включена от много време.

С. Бр. Кунчеви 16:15:29 – Лек автомобил се е ударил в стълб.

Ул. “Бр. Жекови” № 86. Подаден е сигнал за апартамент, обитаван от възрастна двойка с 3 котки, от който се носи миризма, която не се издържа.

Кв. “Три чучура-север”, бл. № 61. Роми режат дърва в горичката под адреса.

Край бившия магазин “Карфур” в района на ДЗУ: Самокатастрофирал лек автомобил “БМВ” е останал на средната ивица, повредена е мантинелата. Подменени са 7 предпазни решетки на стойност 500 лв.

Кв. “Три чучура-юг”, бл.56. Блокът е саниран по програма. Постъпил е сигнал, че в момента се разглобява строителното скеле, без районът около него да е обезопасен. Паднал е тръбен елемент от скелето, който за малко не е ударил преминаваща жена.

Месност “Баритна мина”: Крави, коне и телета са пуснати на свобода из района. Животните не се отглеждат в обор а на открито. На нарушителя е съставен акт. Животните временно са били откарани и сега са върнати на същото място. След извършената проверка е констатирано нарушение. На пастирът е съставен акт за влизане на животните във вилната зона. На собственикът е съставен протокол с предписание за преместването на животните в мястото, определено му от ОД БАБХ.

ЖП гара Стара загора
Неправомерна продажба на билети на малолетни лица. Обадила се е майка на 13-годишно дете. Според нея всеки петък група от 30-40 деца на възраст между 13 и 14 години си купуват билети и пътуват за друг град, без знанието на родителите.

Ул.”Св. Княз Борис” №80 – водач на лек автомобил, обездвижен със скоба, неправомерно е свалил скобата и е избягал.

Площад “Берое”, до кръговото – няколко агресивни кучета в района.

Силна музика от тромпетист в центъра на града. Проверката е показала, че въпросният музикант има издадено разрешително да свири.

Счупена метална пейка в парк “Пети октомври”, между двете детски площадки. Екип КОР е установил, че има счупен болт на облегалката на пейката. Обезопасена е със сигнална лента.

кв. “Три чучура”, 19:05:00 – Изгубено дете с аутизъм. Пуснали са ги по-рано от училище. Същото не може да се прибере само. Облечено е със синьо яке и сив анцунг. 15 минути по-късно майката е съобщила, че детето благополучно се е прибрало вкъщи.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн