Брошура предупреждава за опасността от битови пожари жителите на община Стара Загора

STZAGORA.NET
*
fire_1fire_2Предвид започналия отоплителен есенно-зимен сезон 2017/2018 г. и повишения риск от битови пожари, Община Стара Загора и Районната служба Пожарна безопасност и защита на населението – Стара Загора разработиха брошура с основни правила за пожарна безопасност, които всеки гражданин следва да знае и спазва, за да намали риска за възникване на пожар, който да застраши живота и здравето на хората, както и имуществото им.

С цел информиране на населението и повишаване противопожарната му култура брошурата ще бъде разпространена в административните бюра, паричните салони, пенсионерските клубове в града, пенсионерските клубове и кметствата на селата на територията на Община Стара Загора, както и в социалните заведения.

РСПБЗН – Стара Загора и Община Стара Загора предупреждават жителите да спазват противопожарните нормативни изисквания поради повишения риск от битови пожари, причинени от отоплителни и нагревателни уреди.

От 2009 г. в община Стара Загора при пожари, предимно в жилищни сгради, са загинали 22 души и са пострадали 49. Последният пожар, при който загина възрастен мъж, възникнал на 25.11.2017 г. в къща в с. Братя Кунчеви, е причинен от електрическо одеяло. Заедно с електрически вентилаторни печки и неизправни комини на печки с твърдо гориво, това са най-честите причини за пожари през отоплителния сезон.
#

nov

социални бутони


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн