Задържаха 27-годишен за изнасилване и кражба в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ангел П., на 27 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 26.11.2017 година в Стара Загора се съвкупил с лице от женски пол, като я принудил към това със сила – престъпление по чл.152, ал.1, т.2, предл.1 от Наказателния кодекс, както и за това, че на 26.11.2017 г. в Стара Загора отнел чужди движими вещи – портмоне със сумата от 90 лева, от владението на собственичката без нейно съгласие, с намерение противозаконно да я присвои – престъпление по чл.194,ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че обвиняемият Ангел П. и пострадалата 27-годишна жена се познавали. На 26.11.2017 г. обвиняемият отишъл в дома й. Използвайки насилие и физическа сила, той осъществил полов акт с жената, след което отнел портмонето й със сумата от 90 лева и напуснал дома й.

Ангел П. е криминално проявен, не живее на постоянния си адрес. Срещу него се води и бързо производство за държане на наркотични вещества. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и задържан Ангел П., се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Ангел П. е извършил деянието, за което са привлечен като обвиняем, и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата спрямо Ангел П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн