Доброволци и пожарникари в съвместна тренировка за 5-ти декември

STZAGORA.NET
*
PozharnataОбщина Стара Загора и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще отбележат Международния ден на доброволчеството 5-ти декември със съвместна тренировка на екип от пожарната и доброволци от формированието към общината.

Те ще участват в ликвидиране на условен пожар в сградата на Професионална гимназия по електротехника „Георги Раковски”, ул. „Ген. Столетов” №185, и евакуация на учениците от сградата. Тренировката ще се проведе на 04.12. 2017 г., от 14:00 ч. до 15:00 ч.

Практическото занятие ще има за цел да се усъвършенстват уменията на екипа доброволци за съвместно участие в гасене на пожар в училище, където е необходима евакуация на ученици и изнасяне на пострадали при нужда, както и редът на действие при оказване на първа помощ на пострадали. Ще бъде проверен редът за оповестяване чрез мобилните телефони и готовността на доброволците, сключили договор с общината, за участие в дейности по ликвидиране на последствия при бедствия, аварии и пожари.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн