Делегация от Казанлък се завърна от побратимения руски град Толияти с подписано споразумение за сътрудничество през 2018 г.

STZAGORA.NET
*
20 (2)Разширените сфери на взаимен обмен са изброени в Споразумението за сътрудничество за 2018 година с побратимения руски град. Документът бе официално подписан от кмета на Толияти Сергей Анташев при гостуването на делегация от Община Казанлък, която днес в Зала №6 на Общината сподели пред журналисти впечатления след завръщането си.

Сребра Касева, началник на кабинета на кмета съобщи, че за първи път в традиционното споразумение с един от най-старите побратими на Казанлък са заложени възможности за побратимяване между конкретни институции. През 2018 г., например, предстои подписване на собствен Протокол за сътрудничество между ППМГ „Никола Обрешков“ и престижния Лицей №57 в Толияти с размяна на посещения на преподаватели и ученици, разширяване на обмяната на опит в сферата на туризма с взаимни гостувания на туроператори, повече участия в събития от Културния календар на Община Казанлък и руския побратим, с изяви извън традиционните за Фестивала на розата – Петко-Стайновите, Чудомировите празници и др.

Сребра Касева представи състава на делегацията. В нейния състав бяха главният архитект Георги Стоев и общинските съветници д-р Стефка Димитрова – председател на Комисията по здравеопазване и Ахмед Мехмед – председател на комисията по социални дейности и трудова заетост. Те споделиха впечатления в своите сфери от втория по големина за Самарска област руски град, с население 800 000 души. От делегацията отбелязаха, че Казанлък е добре познат със своите хора и традиции и благодариха за топлото посрещане в побратимения Толияти.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн