Сигнали и произшествия в Стара Загора през уикенда, подадени на Горещия телефон на Общината

STZAGORA.NET
*
TelefonНа Горещия телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 през последните два дни са подадени значителен брой сигнали за произшествия и нередности. Ето някои от по-значимите от тях:

Вчера следобед на моста в южния край на града агресивно куче е нападало преминаващите велосипедисти. Подаващият сигнала е уточнил, че кучето се намира на бензиностанция “Лукойл”, но не е собственост на обекта. Било порода Немска овчарка, много агресивно. Впоследствие е установено, че кучето е собственост на фирма “Грийн Партнърс”, но се оказало, че няма кой да го прибере в момента. Днес (понеделник) екип “Контрол екология и чистота” ще извърши проверка на място, е отбелязано в сигнала.извършена проверка.

Край изоставена къща в другия край на града – квартал “Лозенец”, ул. “Гьоновец”, множество бездомни кучета нападат преминаващи граждани. Сигналът е подаден в 15.06 ч. в неделя и е пренасочен за реакция към Приюта за безстопанствени животни.

На кръстовището на бул.”Патриарх Евтимий” с ул. “Промишлена” – до магазин “ХоумМакс”, е възникнал проблем с пътната инфраструктура – съборен при ПТП пътен знак “Път с предимство”. Клошар се опитва да вземе знака, са казва в подадения сигнал. Предадено е на екип “Контрол екология и чистота” да приберат знака.

При табелата на Стара Загора, входът от автомагистрала “Тракия” към града, лек автомобил е ударил чакал; не се знае дали чакалът е избягал, се казва в сигнала. В първите часове на съботата пък от кв. “Зора”, старото кръгово кръстовище, е сигнализирано, че по пътното платно вървят 4-5 коня.

Към 8 часа сутринта е подаден друг сигнал – че на спирка “Билла”, посока Чирпан, в автобус по линия 21 пътници превозват бутилки с бензин. Дежурният диспечер на градския транспорт е разговарял с шофьора, който обаче е съобщил за сбиване между пътници. Нямал информация за бутилки с бензин. Дежурният в ОДМВР е изпратил екип към мястото, но нарушителите са избягали. Автобусът е продължил по маршрута.

Час и половина по-късно е съобщено, че на бул. “Руски”, пред Пенсионерския клуб, има наранен фазан, който трябва да се прибере.

По същото време е подаден и сигнал, че пред ул. “Иречек” №30, срещу Детска поликлиника, домашно куче лае денонощно. Сигналът е предаден на екип “Контрол екология и чистота”. Установено е, че кучето се намира в частен имот – двор на къща. Отглежда се при добри условия. Има всички ветеринарни документи, но няма административни документи, защото е придобито от два дни. На собственикът са дадени указания как да действа по-нататък. (Бел. ред.: Остава проблемът как да се постъпва в подобни случаи, когато надлежно регистрирани кучета смущават с непрекъснато лаене покоя на живеещите наоколо граждани. Такива сигнали постъпват периодично.)

В събота около 11 часа е сигнализирано и че някой е откраднал две ограничителни колчета пред адрес бул. “П. Евтимий” 73. Гражданите искат да се поставят отново.

На ул. “Ген. Столетов” и ул. “Витоша” – “островче” срещу Млечна кухня, са били съборени два пътни знака – “В1″ и от от група “Г”, като кръстовището е останало нерегулируемо. Предадено е за реакция към Отдел “Пътно знаково стопанство” на Община Стара Загора.

Сутринта около 10:20 часа, шофьорът на автобус по линия 24 е спрял рязко и една от пътничките е паднала. Тогава е отказала медицинска помощ, но самата тя се е обадила 4 часа по-късно, като е съобщила, че желае да бъде прегледана, защото имала болки в гърба – според нея от падането. Дежурният на тел. 112 е предал сигнала към Спешна помощ, който е отишъл на посочения адрес. Проверка е установила, че в часа, упоменат от гражданката, автобусът се е намирал в с. Кирилово. Дежурният диспечер Градски транспорт е докладвал, че се е наложило шофьорът да спре рязко, за да не се удари в бус, който му е пресякъл пътя. Няколко пътници са паднали, но са отказали медицинска помощ. Същите са се подписали, че отказват такава.

В 17.29 ч. е постъпил сигнал за пожар в къща в с. Братя Кунчеви, при който има човек с обгорели крака. Уведомени са Пожарната, Полицията и Бърза помощ.

В съботната вечер от адрес бул. “Хр. Ботев” № 128 е съобщено за теч на газ от жилищен блок, в който има табло. Предадено е на дежурния на “Овергаз”. Час по-късно е докладвано, че изтичането на газ е спряно и проблемът е отстранен.

В 23:03 ч. в събота граждани са съобщили, че на спирка МОЛ “Галерия” са чакали около 20 пътници, които ползват тролейбус по линия № 36. В 22:15 часа е нямало такъв. По таблото е имало информация за оставащи минути, но е минал само един тролейбус със загасено осветление за Депо. Справка в системата за контрол на курсовете по линиите от градския транспорт е показала, че курсът в 22.15 часа е останал неизпълнен.

В неделната сутрин в кв.”Железник”, ул.”Загорка” – южно от блокове 23, 25 и 27, при обход на екип “Контрол екология и чистота” е констатирано неизвозено количество битови отпадъци около контейнерите. Протокол и снимков материал са изпратени веднага на концесионера по чистотата – фирма “Грийн Партнърс”, с указание битовите отпадъци да бъдат извозени.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн