Разследват трудовата злополука с падналите от автовишка двама мъже в Казанлък

STZAGORA.NET
*
Посочена е причината за възникналия инцидент
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура-Казанлък образува досъдебно производство за това, че на 21.11.2017 г. на две лица са причинени средни телесни повреди поради незнание ил немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – престъпление по чл.134 ал.1 точка 2 от Наказателния кодекс.

На 21 ноември 2017 г. около 15.03 часа в Казанлък С.М., на 39 г., и М.С., на 37 г., са извършвали ремонтни дейности, стоящи в автовишка на специализиран товарен автомобил марка “Мерцедес”, с водач 65-годишен мъж. И тримата са служители на Общинско предприятие “Комунална дейност и пътна инфраструктура” – Казанлък. С.М. и М.С. са обследвали и почиствали клоните на дърветата в непосредствена близост до уличното осветление по бул.“Александър Батенберг“.

39-годишният С.М. и 37-годишният М.С., са паднали от около 5 метра от автовишката върху уличното платно. Сигнализирани са били МВР и Филиалът за Спешна помощ в Казанлък. С.М. е получил комбинирана травма – фрактура на черепа и дясната предмишница, с луксация на дясното рамо. М.С. е получил счупване на таза. Пострадалите лица са без опасност за живота, като лечението им продължава. Водачът на специализирания товарен автомобил е тестван с техническо средство за употреба на алкохол и резултатът е отрицателен.

Извършен е първоначален оглед на местопроизшествието с участието на специалист – технически помощник, като първоначалната констатация за причината за настъпване на инцидента е прекъснатата шарнирна връзка на стабилизиращата щанга на коша на специализирания автомобил. Проверка се извършва и от представители на Главна дирекция „Инспекция за държавен технически надзор“.

Продължават активните действия по събиране на доказателства под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Казанлък. Назначена е автотехническа експертиза. Предстоят разпити на свидетели. Срокът за разследването e двумесечен, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн