Два рехабилитирани многокофови багера влязоха в експлоатация в “Мини Марица-изток”

STZAGORA.NET
*
Bager ERs-710Два рехабилитирани кофововерижни багера ERs710 влязоха в експлоатация в добивните участъци на рудниците на „Мини Марица-изток“ ЕАД, съобщават от дружеството. Рехабилитацията на тежкото минно оборудване е ключова задача в Инженерния план за развитието на Мините и гарантира сигурността на доставките на въглища към топлоелектрическите централи в комплекса “Марица-изток”.

Договорът за „Рехабилитация на ел. частта и подмяна на системата за управление на багери ERs 710” е на обща стойност 7 606 900 лв. Той бе сключен през декември 2016 г. с „Обединение Багери ЕRs710“, партньори в което са “Актемиум Беа Балкан” (водещ партньор), “Енергоремонт холдинг” и “Българска енергетика”. Първият багер ERs710 е пуснат в експлоатация на 15 септември в рудник „Трояново-1“, вторият – на 3 ноември в рудник „Трояново-3“. Рехабилитацията на третия багер ERs710 в рудник “Трояново-1″ ще започне през май 2018 г.

За системата на управление на този тип багери е избрана високопродуктивна комбинация от компоненти за автоматизация, базирана на мощен централен програмируем контролер и модули за децентрализирана периферия, която използва оптични и медни линии за изграждане на полева комуникационна мрежа (ProfiBus, Profinet). Въртящите и ходовите механизми са преоборудвани с честотни преобразуватели. Новите електроуредби са поставени в реконструирани и прахоуплътнени ел. зали. За да се улесни обслужването на багерите, кабините за управление са оборудвани с удобни операторски пултове, нови монитори с LCD дисплеи и климатици.

Траен ефект от завършените проекти е повишаването на ефективността на работа и минимизирането на авариите и разходите за експлоатация и поддръжка.

За 2017 година очакваното изпълнение на инвестиционната програма на „Мини Марица-изток“ ЕАД е 60 милиона лева.
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн