“Молитва за Стара Загора” е номинирана за Събитие на годината ‘2017

STZAGORA.NET
*
Гласувайте за него на обявения интернет-адрес
*
IMG_9418IMG_9431Уникалният светлинен и звуков спектакъл „Молитва за Стара Загора“, организиран от Община Стара Загора по повод отбелязването на 140 години от саможертвата на бранителите на Стара Загора, е номиниран от Министерството на културата за Събитие на 2017 година в категорията „Туристическо събитие“.

Спектакълът бе представен на 31 юли тази година, когато в присъствието на над 30 хиляди души Негово Високопреосвещенство митрополит Киприан произнесе молитва за града и неговите жители на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“.

С помощта на съвременните визуални изкуства, невероятен звук и светлина, бе представен един нов тип градски ритуал в памет на загиналите и дадените свидни жертви по пътя към национално освобождение. В автентична среда, на историческия хълм Чадър могила, където са се водили реалните бойни действия преди 140 години, спектакълът интегрира основните компоненти на посланието, което се съдържа в него – саможертва, традиция и вяра. Подобно съчетание от музика, глас, светлинни ефекти и присъствие, по мащаби и технически параметри бе направено в Стара Загора тази година за първи път у нас.

За да стане Молитва за Стара Загора туристическо събитие на годината в класацията на Министерството на туризма, гласуването се извършва тук: http://tourismawards.bg/cat/turistichesko-subitie/ до 10 декември (в момента на публикуването на този текст нашето събитие има най-голям вот – почти 24% – бел. ред.). За реален глас ще се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени повторно гласове от същия IP адрес ще се регистрират като недействителни.

Второто издание на призовете е организирано в 16 категории, които ще представят постигнатото през изтеклата година. Най-много кандидатури има в категорията „Туристическо събитие“. Там любителите на туризма ще могат да избират между над 30 атрактивни прояви.

Министерството на туризма отчита засилен интерес към тазгодишното издание на наградите. Постъпилите кандидатури са повече от миналата година.

Наградите ще бъдат връчени на победителите на тържествена церемония на 12 декември 2017 г. в София.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн