“Старозагорски новини”: “Видеотон” остави в бившия индустриален гигант “ДЗУ” едва 100 души, непроизвеждащи нищо

STZAGORA.NET
*

Снимка: wikimapia.org

Снимка: wikimapia.org

Ежедневникът “Старозагорски новини” съобщава в новия си брой, че не са верни слуховете около бившия индустриален гиган “ДЗУ” АД, гласящи, че актуалният му собственик “Видеотон” го бил продал на австрийска банка, като броят на работниците бил драманично редуциран.

Ситуацията била малко по-различна, но не по-малко разтърсваща: От началото на 2017 г. “ДЗУ” е разделено на 4 фирми – 3 ЕООД-та, съответно за трите действащи производства – на пластмасови изделия, на печатни платки и за монтажни действияи, както и 1 акционерно дружество – старото “ДЗУ” АД, което е оставено без производствени функции и с около 100 души персонал. Предметът на неговата дейност бил да отдава сгради и машини на трите ЕООД-та, както и да им предоставя счетоводни услуги. “ДЗУ” не било регистрирано и като холдинг, каквито били първоначалните намерения на “Видеотон”.

Позитивното в случая е, че в цялата група от четирите базирани в Стара Загора дружества наетият персонал остава с непроменена численост – около 1000 души, пише в подготвения от издателката Йовка Николова текст.

Целия текст четете тук >>>.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн